Få styr på gælden i Livsværkstederne i Gellerup. Frivillige bankrådgivere hjælper nemlig socialt udsatte klienter med at få styr på økonomien.
Få overblik over tallene
Målgruppen for den frivillige rådgivning er socialt udsatte borgere med en kombination af lav indkomst, stor gæld og lavt rådighedsbeløb. Og her kan rådgiverne hjælpe med at få overblik over privatøkonomien, lægge budget, lave aftale om gældsafdragelse eller give idéer til, hvordan man kan få mest ud af sit rådighedsbeløb.
"Det gode liv handler blandt andet om at have overblik over sin tilværelse. Den gode økonomi handler ikke nødvendigvis om høj eller lav indkomst, men om overblik over sin økonomi. Vi er naturligvis glade for at kunne tilbyde denne form for professionel rådgivning til vore gæster og brugere. Her indgås ikke en handel med banken. Det er en mulighed for at møde en "professionel" frivillig i øjenhøjde," siger Verner Karkov, leder af Livsværkstederne.
En ny måde at bruge sine evner
Ansatte fra Nordea, Jyske Bank og Danske Bank deltager frivilligt i projektet ved siden af deres arbejde. Britta Hylleberg Balle fra Jyske Bank ser det som en hel ny måde at bruge sine evner på en gavnlig måde.
"Læger og sygeplejersker kan være til gavn rigtig mange steder. Men  det er ikke så tit, at bankrådgivere kan det. I dette projekt kan jeg bruge min uddannelse til at gøre en forskel for nogle mennesker. Så derfor var jeg slet ikke i tvivl, om at jeg gerne ville deltage," siger hun.
Rådvivningen er arrangeret af KFUM’s sociale arbejde, og foregår hver mandag fra kl. 10-12 og igen fra 16-18 i Livsværkstederne i City Vest.
Kontakt Projektleder Malene Steen Simonsen for yderligere oplysninger, mobil 5116 9059, e-mail masi@kfumsoc.dk eller på http://kfumsoc.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.