De ca. 770 elever på Langkær Gymnasium & HF indfandt sig i god tid til partidebatten. Humøret var højt fra starten, og eleverne var ved godt mod. Efterhånden som partierne mødte op, blev eleverne mere opmærksomme. Venstres repræsentant Laura Hay kom desværre ikke til debatten, fordi hun punkterede på vej til gymnasiet.

Da debatten blev åbnet af arrangementets konferencier, Lasse Legind og Stephanie Payne fra samfundsfaglig linje 3.z, blev publikums opmærksomhed for alvor rettet imod podiet.
God stemning til debatten
Ved introduktionsrunden gav især Thomas Medoms indlæg med en personlig historie bragende bifald. En succes han gentog flere gange i løbet af debatten. Generelt var stemningen let, og flere af repræsentanterne kom med vittigheder. Selv om der var enkelte elever der fik mindre koncentrationsproblemer, som arrangementet skred frem, herskede der en overraskende ro over den store forsamling.
Ved afslutningsrunden brugte politikerne meget energi på at opfordre eleverne til at deltage i demokratiet, også hvis elevernes stemme ville gå til en af de andre kandidater. Denne opfordring blev modtaget af salen med bragende bifald. Specielt fik de konservatives Niels Christian Selchau-Mark  salen til at buldre med sit inspirerende indlæg for demokratisk deltagelse.
En god debat, syntes både elever og politikere
Efter debatten fortalte Sarah Bruun fra Enhedslisten, at hun mente at debatten havde været god, og at det havde været dejligt at mærke gymnasieelevernes politiske interesse.
Fra elevsiden føler flere adspurgte elever, at debatten hjalp dem med at sætte ansigt på de fremmødte kandidater. Lasse Tvilum Toft fra 3.c siger eksempelvis:
"Det er en god idé med debatter som den her, det er sundt for demokratiet. Der er mange unge, som ikke interesserer sig for politik, og specielt lokalpolitik, men jeg tror det her arrangement kan hjælpe dem meget."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.