Gellerupscenen er gået ind i sin 25. sæson som den eneste kulturinstitution i Vestbyen under Kommunens kulturforvaltning.
Bo Cornelius er en af de fire i Gellerupscenens lederteam. Uden at blinke kalder han Gellerupscenens teatersal byens bedste: "Teatersalen kan bruges til det hele. Vi kan ud over teater have ballet, opera, fester og alt muligt andet. Og så er salen meget publikumsvenlig. Det vil kræve en kæmpeinvestering at bygge en sal med tilsvarende kvaliteter et andet sted."
Gellerupscenen flytter ingen steder
Heller ikke Lisbeth Lautrup Knudsen, som også er i lederteamet, kan forestille sig, at Gellerupscenen flytter til nyt kulturhus i forbindelse med realisering af en helhedsplan for Gellerupområdet.
Lisbeth Lautrup Knudsen afviser også, at Gellerupscenen kunne være interesseret i at flytte til nyt kulturhus på Godsbanen i Midtbyen: "Hvis vi flytter til Godsbanen, vil det ikke længere være Gellerupscenen. Vi vil miste kontakten til børn og unge i Gellerup. Og som det er nu, tiltrækker vi som publikum 13.000 om året, der får en god oplevelse af Gellerup."
Bo Cornelius tilføjer: "Med en forestilling som vores jubilæumsforestilling ’Otto er et næsehorn’ giver vi indføring i dansk kultur i et multietnisk område. Da vi opførte ’Busters verden’, havde vi besøg af en kvindegruppe fra Afghanistan. De sagde efter forestillingen, at det var det bedste bidrag til forståelse af dansk kultur, de havde fået under deres besøg."
Det tager tid at bygge en fungerende kulturinstitution
Gennem de 25 år har Gellerupscenen skabt sig et publikum, som det ikke lykkedes for Svalegangen i 1970’erne, da teatret blev bygget. Og Gellerupscenen har opbygget samarbejdsrelationer med vidt forskellige kulturinstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner, foreninger og projektmagere. "Den slags tager tid," forsikrer Bo Cornelius, "det kræver et langt sejt træk at nå resultater."
Der er en god portion erfaring at bygge på, hvis helhedsplanens teknikere og beslutningstagere vil gøre brug af Gellerupscenens tilbud om at være til rådighed, hvis helhedsplanen skal handle om andet end ’mursten’.
Renovering af indgangsparti?
Lisbeth Lautrup Knudsen og Bo Cornelius har dog et forslag til et byggearbejde: "Vi trænger i den grad til en renovering af vores indgangsparti. Det arbejde behøver ikke at afvente en endelig vedtagelse af en helhedsplan. Vi har ikke hørt om, at nogen helhedsplan vil nedlægge Gellerupscenen."
Desuden har de et konstruktivt forslag om udvidelse på stedet med endnu en scene. Det vender vi tilbage til på Aarhusvest.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.