Beboerne i Skovgårdsparken må i fremtiden sove under samme tag som i dag. Ifølge Brabrand Boligforening viser en undersøgelse af sikkerheden efter ulykken, at der ikke skal udføres nogen ændringer af tagkonstruktionerne. Undersøgelsen er netop afsluttet.
Kan ske igen
Direktør for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard, vil ikke afvise, at lignende ulykker vil kunne ske igen, selvom han kalder det ‘meget usandsynligt’.
”Da den meget voldsomme storm rasede, var der også et hus, der braste sammen. Lige så usandsynligt det er, at det vil ske igen, lige så usandsynligt er det, at det vil ske igen der (red. i Skovgårdsparken),” udtaler Torben Overgaard til Aarhusvest.dk.
Ingen erstatning
Da bygningerne er over 20 år gamle, kan Brabrand boligforening ikke drage entreprenøren bag Skovgaardsparken til ansvar for ulykken. Det fortæller Torben Overgaard, der nu vil gå til bestyrelsen i Brabrand Boligforening for at drøfte konklusionerne på den nu færdiggjorte undersøgelse.
Halvtag med isolering
Torben Overgaard oplyser derudover, at boligforeningen vil lade det resterende tag blive siddende på den bygning, hvor 30 meter af det ydre tag blæste af i stormen. Til gengæld skal der nu isoleres der, hvor taget blæst af.
Direktøren for Brabrand Boligforening ønsker ikke at videregive oplysninger fra undersøgelsen, ligesom han heller ikke ønsker at oplyse, hvilken entreprenør der har gennemført den, før den er blevet forelagt foreningsbestyrelsen. Han oplyser dog, at Brabrand Boligforening vil have undersøgt om tagene i Skovgårdsparken overholder de gældende normer.
Blokkene på Karensvej og Sigridsvej i Skovgårdsparken står i forvejen foran en stor renovering til 220 mio. kr., som blandt andet skal gøre bebyggelsen energirigtigt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.