Pearl Andersen kaldes Vestbyens sangfugl. En af de frie fugle, der ikke kan sættes i en bestemt musikalsk bås, men mestrer R&B, soul, tilsat electronia, lidt rap og ofte også godt med reggae og world music.
Her i starten af december har hun fremlejet sin lejlighed i Søvangen, bor hos venner i kort tid, hvorefter hun tager på fugletræk sydover mod sine rødder i det Sydlige Afrika, hvor hun både skal besøge familie og satse på karrieren i tre måneder.
"Jeg kommer tilbage i februar, og så skal mit materiale også promoveres herhjemme," siger Pearl til borgerportalen.
Pearl er ikke et kunstnernavn, men det navn, som hendes mor gav hende hjemme i Botswana, som er naboland til Sydafrika.  Hun kom til Danmark sammen med sin mor i 1985 og vidste tidligt, at det var musikken, hun ville satse på.
Karrieren er i fuld gang med flere udgivne singler og en række koncerter. Hendes nye single "Do u know me" skal promoveres – og det starter i Sydafrika.
Spiller med afrikanske musikere
"Ja jeg skal til Sydafrika i tre måneder, skal besøge familien, men skal også promovere min ny single. Sammen med et sydafrikansk promotion selskab Blaquesoul skal jeg præsentere singlen til radiostationer dernede og skal ud og spille med hjælp af sydafrikanske musikere," fortæller Pearl kort før afrejsen.
"Vi prøver på at åbne døre i sydafrika til når min plade kommer ud næste år, så det her er bare en begyndelse."
Negash Ali er med
Singlen er produceret af en amerkansk producer "Dreambeatz", som har fået hjælp af Pearls makker Dan Andersen fra Århus til at færdiggøre den, og Negash Ali er med som gæsterapper. Negash, som nu bor i København, kommer fra Frydenlund og var tidligt med i Pearls musik.
"Et århusiansk promotionselskab Promoxon vil stå for radio promotion for singlen, lige før jeg kommer hjem i februar, så den kommer ud i Danmark også," lover Pearl.
Pearls hjemmeside på MySpace
Se et interview med Peal på MySpace og se de videoer, der ligger nederst på siden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.