De borgerlige i byrådet mener slet ikke, at der skal diskuteres moske-planer som en del af helhedsplanen. De øvrige mener dog ikke, at det kan undgås, for hvis der skal tales om nye kulturinstitutioner, uddannelsessteder med videre, så bør moskeen også op på bordet, hvis den da skal ligge i Gellerupparken.
Og det skal den, foreslår Gellerupparkens afdelingsbestyrelse nu. Nemlig tæt ved Gellerup Kirke og Nordgårdskolen. Et af arkitektforslagene indeholder et kulturområde netop på dette sted, hvor man foreslår, at den sydlige fløj på skolen rives ned.
Afdelingsbestyrelsen foreslår denne placering frem for på den grønne kile mellem Gellerupparken og Ringvejen. Situationen for den placering er fastlåst, mener afdelingen, og til JP Århus siger formand Helle Hansen, at muslimerne i afdelingsbestyrelsen gerne ser en moske i sammenhæng med Gellerup Kirke.
Borgernes stillingtagen udskydes
Styregruppen for helhedsplanen var samlet mandag, og her blussede diskussionen op. Skal moskeen med i helhedsplanen – og hvor? Enigheden udeblev, så der er indkaldt til et nyt møde om 14 dage for at rede sagen ud.
I forvejen er parterne ikke enige om, hvordan den politiske aftale sidste sommer om nedrivning af boligblokke skal udmøntes. Det betød, at borgerne ikke som planlagt kunne tage stilling til helhedsplanen i en offentlighedsfase i efteråret, men denne blev udskudt til marts. 
Med den nye uenighed om moskeen risikerer forslaget at blive udskudt endnu engang.   
Foreningen for Moske og Islamisk Center synes ikke, at en placering midt i Gellerupparken er en god ide.
"Her er det primært de folk, der bor i området, som vil kunne se moskeen," siger talsmand Metin Aydin til JP Århus. En placering ved ringvejen er mere synlig for folk udefra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.