Kontaktstedet tilbyder unge mellem 14 og 20 år i Bispehaven et sted at være. Men lederen af Kontaktstedet Mohamed Amcha tilføjer, at Kontaktstedet også er kontakt med de unge, som ingen andre har kontakt med.
Åbent hver dag
Mens den lokale klub har åbent to aftener om ugen, holder Kontaktstedet åbent hver dag mellem kl. 16 og 22. Og ’hver dag’ betyder hver dag, uanset weekend, jul eller nytår. Mohamed Amcha omtales og tiltales som Krølle. Han siger, at åbningstiden godt kan blive udvidet i weekender, hvis der er behov for det: "Det er især vigtigt at have åbent, når andre har lukket."
Flittigt brug af Kontaktstedet
Da Aarhusvest.dk kommer på besøg, er Magdi og Maher i gang med et fodboldspil på Kontaktstedets storskærm. Rimon venter i sofaen på, at det bliver hans tur. Det giver Rimon tid til at fortælle, at han kommer i Kontaktstedet tre til fire gang om ugen for at være sammen med venner og voksne i Kontaktstedet.
Rimon kom til Danmark som otteårig. Derfor går han trods sine 15 år i 7. klasse. Hans drøm er at blive tømrer eller elektriker.
I sofaen sidder en dreng, som må være under målgruppens alder. Krølle fortæller, at små drenge gerne vil komme i Kontaktstedet. Det får de så lov til, når der ikke er fuldt hus af unge. Men drenge bliver sendt hjem kl. 20 for at komme ordentlig tid i seng. Der kommer omkring 30 unge om dagen, flest efter kl. 19.
Alladin og Tarik kommer ind ad døren og går straks i gang med et spil bordtennis. Tarik siger, at han kommer i Kontaktstedet hver dag, og at han ud over bordtennis også gerne bruger computer og playstation. Andre er i gang med et spil bordfodbold. Der kan være film på programmet, og der arrangeres turneringer i playstationspil og bordtennis. Kort kommer på bordet i en hyggestund.
Plads, men ingen penge til aktiviteter
Netop nu står der roulade og friskbrygget te på bordet. "Vi har ikke penge til andet end lidt til den søde tand og chips en gang imellem, og der er ingen driftsmidler til aktiviteter," beretter Krølle, "vi har ingen aktiviteter ud af huset, men vi regner med at gå ud med aktiviteter i det lokale område, når vejret bliver bedre."
Krølle var projektmedarbejder på Outsiders 2 Insiders fra starten og blev siden leder af projektet. Han er fuldtidsansat som leder af Kontaktstedet, hvor han har hjælp af Koosi Khaled og Mohammad Murat fra Trivselshuset i Bispehaven på deltidsbasis. Han lægger vægt på, at de kender de unge på forhånd og har mulighed for at give dem voksenkontakt: "Kontaktstedet har plads til alle, og her slipper vi ingen."
Abasss, som præciserer, at det er med tre s’er, får det sidste ord: "Vi elsker at komme her!"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.