Det er et nationalt mål, at 95 % af en ungdomsårgang i 2013 skal gennemføre en ungdomsuddannelse. På trods af mange tiltag ser det ud til, at det kan blive svært at nå dette mål.

Situationen er den, at selv om rigtig mange børn og unge er glade for at gå i skole, og med velbegrundet selvsikkerhed begiver sig fra grundskolen til ungdomsuddannelsen, er der en relativt stor gruppe, som ikke føler sig hjemme i skolen, og som hverken opnår viden og færdigheder eller selvsikkerhed nok til at fortsætte skolegangen efter 10. klasse. Det er børn og unge fra etniske mindretal, og det er etnisk danske børn og unge.
Debatmøde i Viby
Socialdemokraterne i Viby afholder torsdag den 4. februar 2010 kl. 19.00 et offentligt møde med gratis adgang på Lokalcenter Viby, Kongsgårdsvej 6 i Viby. Peter Hugger fra partiet i Viby: 

”Vi har fået Niels Christian Sauer medlem af hovedbestyrelsen i  Danmarks Lærerforening, til at komme med et oplæg om skolepolitik i Danmark. Vi vil gerne sætte fokus på de unge og have en debat om problemstillingen. Regeringen angriber hovedsageligt problemet med tvangsforanstaltninger, test og andre tiltag. Det vil være dejligt at børn og unge fra uddannelsesfremmede hjem ikke føler, at de tilhører en skole, der satser på tværfagligt arbejde, problemformuleringer, selvstændigt arbejde, uden et sigte, der fremstår klart for denne gruppe, og dels værdsætter teoretisk og abstrakt tankearbejde langt højere end praktiske og kreative færdigheder.”

Mødets formål er ikke at konkludere på denne problemstilling, men at sætte tanker i gang hos mødedeltagerne, som de hver især kan bringe med sig i de politiske sammenhænge, de i øvrigt færdes.

Yderligere oplysninger hos Peter Hugger, hugger@stofanet.dk – Socialdemokraterne i Viby. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.