Butik Herredsvang har fået endnu en medhjælper. Junko Tsunoda, der kommer fra Japan, er for nogle måneder med i staben af frivillige, der daglig sørger for, at Butik Herredsvang kan holde åbent.

Junko [djungo], der er 31 år, kom til Danmark i august 2009. Hun startede med et kursus på Egmont Højskole, der især er kendt for sin handicapvenlige tilgang. Og Junko kom da også primært til landet for at sætte sig ind i forholdene for danske handicappede. Hun havde nemlig en ide om, at handicappede kunne have mange flere muligheder, end hun kender det hjemme fra Japan. Og til sin glæde har hun oplevet, at handicappede i Danmark kan leve som helt normale mennesker.
Kulturforskelle
På spørgsmålet, om hvad hun især har lagt mærke til, svarer hun prompte, at danskerne sætter sig ved et bord og lægger benene op på det.
I Japan er en lærer en autoritetsperson, som "befinder sig højere oppe" end eleverne, men i Danmark oplever hun, at lærere og elever er på samme niveau, og så altså dette at de lægger benene op på bordet.
Cykellandet
En anden ting, der straks sprang hende i øjnene, var de mange cykler, cykelstier og regler. Hjemme er der ikke mange cykler, og dem der er må zig zagge sig frem mellem biler og fodgængere, – og journalisten tænker: nåe, det er jo som Århus i september måned.
Dyrt
Og så synes hun – ikke uventet – at Danmark er et frygteligt dyrt sted. Derfor bor hun sammen med en landsmand på et lejet værelse.
Internettet er vejen
Junko fik oprindelig hjælp til sin Danmarksekspedition over internettet af en japaner, der er lærer og har boet her i 40 år, men Butik Herredsvang fandt hun selv på nettet, hvor hun faldt for skiltet med de mange sprog.
Endvidere er hun også frivillig medhjælper på Aktivitetscenter Biffen i Brabrand.
Fremtidsdrømme
I første omgang drømmer hun om at blive socialrådgiver, men i det længere perspektiv vil hun gerne åbne et sted måske en cafe for handicappede, for hun tror, de kan meget mere, end de har mulighed for på nuværende tidspunkt.
Men indtil marts er det altså Århus Vest, der nyder godt af hendes søde smil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.