Lektiehjælpen på Viby Bibliotek er et samarbejde mellem Viby Bibliotek og Dansk Flygtningehjælp og har til formål at motivere børnene til at få en uddannelse og en god fremtid. Mange børn, med anden etnisk baggrund end dansk, har ofte behov for støtte og motivation til lektielæsningen grundet manglende tid eller ressourcer hjemmefra.
Lige nu efterlyser de flere lektiehjælpere – måske dig?
Du behøver ikke, at være lærer for at blive frivillig lektiehjælper på Viby Bibliotek. Du skal blot have gennemført folkeskolen og være i besiddelse af stor tålmodighed og en vis portion pædagogisk forståelse samt varme og omsorg for børnene. Derudover skal du være en engageret og pålidelig frivillig, som børnene kan se op til, lære af og hygge sig med. 
Samme mulighed som danske børn
Lektiecafeen henvender sig primært til unge med anden etnisk baggrund end dansk, der har brug for en ekstra hånd til lektierne, men danske børn er selvfølgelig ligeså velkomne.
Michael Hansen: ”Vi vil give børnene mulighed for at udvikle sig fagligt, såvel som socialt. De skal have samme mulighed for, at klare skole og uddannelse som andre danske børn.”  Michael Hansen er ansat i Bolignet Århus og har en ingeniør- og lederuddannelse. Han har været frivillig medhjælper i lektiecafeen siden sommer 2009.
En glæde at hjælpe børnene
”Det, som jeg får ud af det, er helt sikkert glæden ved at hjælpe andre mennesker. Glæden ved at hjælpe børn med deres lektier, der ved deres ligefremhed og glade smil som udtryk for deres taknemmelighed, gør mig glad. Og så er det super dejligt at se, at der er frivillige mennesker i Viby J, der har tid, overskud og engagement til at hjælpe andre – det gør mig glad,” siger Michael Hansen og smiler.
Ingeniørvirksomheder yder en stor hjælp
Men projektet mangler flere frivillige lektiehjælpere, der kan afsætte mindst et par timer om ugen til at gøre en aktiv indsats for børnene og integrationen i Viby Syd.
”Der er masser af børn, der har brug for hjælp og ordningen er så stor en succes, at vi har behov for flere lektiehjælpere i fagene matematik, fysik og kemi. Og gerne folk, der er i arbejde,” siger Hansen og fortsætter: ”Den virksomhed jeg er ansat i, giver mig lov til at udføre frivilligt arbejde – i dette tilfælde lektiehjælp på lektiecafeen.”
Mange virksomheder er villige til at bidrage med medarbejdere et par timer om ugen. Michael Hansen understreger dog, at alle, hvad enten det er studerende eller pensionister, er velkomne til at være med og sætte sit personlige præg på projektet og gøre en forskel.
Et brag af en tre årsdag
Lektiecafeen fyldte desuden tre år i sidste uge, hvor den glædelige begivenhed bl.a. blev fejret med et stort kemishow, som var spækket med røg, damp, farver og eksplosioner. Se mere på Kemishow.dk eller se billederne fra aftnen.
Kontakt
Kom og vær med til, at gøre en forskel i samfundet. For mere info. kontakt Michael Hansen, som er den projektansvarlige, på e-mail: mh@bnaa.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.