Har du lyst til at "møde" byens bedst bevarede og mest langtidsholdbare mand? Det har du nemlig mulighed for på et arrangement, der vil blive holdt onsdag den 10. februar kl. 19.30 på Viby Bibliotek. 

På arrangementet vil direktør på Moesgård Museum, Pauline Asingh, præsentere den allernyeste viden om Grauballemanden, hans liv, hans efterliv, hans mose og tolkningen af ham og hans tid.
Grauballemanden blev fundet i en Nebel mose to kilometer syd for Grauballe ved Silkeborg under tørvegravning den 26. april 1952 og siges til at være fra 210-410 e.Kr.
GRAUBALLEMANDEN – en jernalderkrimi om et moselig?
Hundekød og vibefedt, læderdressing, mosearkiver og et enkelt "syltet lig". Det damper og koger derude i mosen, når museumsinspektør Pauline Asingh genfortæller Grauballemandens historie og fører os rundt i en saftig og voldsom fortid.
"Han er tudegrim, men vi elsker ham"
Mange husker Pauline Asinghs spændende beretninger fra tv-udsendelserne. Hun er en blændende formidler, når hun præsenterer den allernyeste viden om Grauballemanden, opklaringsarbejdet, hans liv, hans efterliv, hans mose og tolkningen af ham og hans tid.
Grauballemanden fik en voldsom død – blev henrettet – og derefter lagt nøgen i en vandfyldt tørvegrav i mosen, ofret til de højere magter. Dødsårsagen var en dyb snitlæsion i halsen. Desuden havde han brud på højre skinneben. Grauballemanden var ved sin død omkring 34 år gammel. Han er vor bedst bevarede moselig fra jernalderen og den store attraktion på Moesgård Museum, hvor han har fortryllet tusindvis af besøgende gennem årene.
Som Arno Victor Nielsen har sagt:" Han er tudegrim, men vi elsker ham, som kun en mor kan elske ham, for han er én af vore egne."
Arrangementet indgår i mandetemaet 
Arrangementet indgår i Århus Kommunes Bibliotekers mandetema i februar måned. 

Der er gratis adgang. Tilmelding på tlf. 8940 9540 eller vibybibliotek@aarhus.dk  senest 8. februar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.