"Jeg havde personligt en rigtig god oplevelse af prøvevandringen. Det var rigtig hyggeligt at gå rundt med de andre Natteravne. Jeg fik også mere at vide om projektet og synes det er interessant. Jeg vil meget gerne være Natteravn i Herredsvang, da jeg gerne vil gøre en forskel hvor jeg bor," siger Yasemin Ekici.
Prøvevandring i januar
Natteravnene i Herredsvang afholder prøvevandringer med nogle af de personer, der allerede har tilkendegivet deres interesse for at blive Natteravne i området. Den første prøvevandring blev afholdt op til Dialogcafeen i januar.
For at kunne gøre det, måtte der lånes nogle "gamle" Natteravne andre steder. Der blev lavet et hold Natteravne på tre personer, og så var der to på prøvevandring. De "gamle ravnes" opgave var dels at informere om det at være Natteravn i Herredsvang og dels være med til at give "føllene" en oplevelse af hvad det hele er for noget.
God rollemodel
Yasemin Ekici er en ung tyrkisk pige på 21 år, som havde læst lidt om at være natteravn. Hun var interesseret i en uforpligtende prøvetur for at få et overblik over hvad det præcist gik ud på. Hun brænder for integration og synes at hun kunne være med til at gøre en forskel i området. Hun har afsluttet en 3-årig gymnasieuddannelse og er lige nu igang med en VUC uddannelse, hvor hun forbedrer sine engelskkundskaber. Yasemin går ind for at unge skal uddanne sig og holde sig fra vold og kriminalitet. hun overvejer at studere til socialrådgiver og derfor er det interessant for hende at arbejde med mennesker med sociale problemer. 

"Jeg tror hun kan være en god rollemodel," siger Katrine Callesen – Natteravn-konsulent i Århus.
En rigtig god oplevelse at være Natteravn
Både Yasemin Ekici og Martin Weinreich Nielsen havde en rigtig god oplevelse af prøvevandringen. Martin syntes så godt om prøvevandringen at han har lyst til at være Natteravn i Herredsvang selvom han snart flytter fra området. Han siger: "Det at være Natteravn er en god mulighed for at komme i kontakt med de unge i lokalsamfundet på en rolig og neutral måde. Det at vi ikke er den løftede pegefinger, men at vi bare er der, gør det meget lettere at komme tæt på de unge."
Flere prøvevandringer i februar
I hele februar vil der blive afholdt flere prøvevandringer med dem, der allerede har tilkendegive deres interesse i at være med på en prøvevandring. Som "gammel ravn" vil Knud Henrik Sørensen selv deltage og vil være suppleret med lånte Natteravne fra de andre lokale foreninger i Århus Vest. Det er målet at nå så mange som muligt inden vores infomøde i marts, siger Katrine Callesen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.