Nu kan det være nok! Afbrændinger af containere og rudeknusninger ved vaskeriet og varmemesterkontoret har nu fået afdelingsbestyrelsen i Trillegården til at etablere videoovervågning i området.

Øjnene slået op
Kameraerne er allerede sat op, oplyses det fra varmemesterkontoret, hvor lovændringen hilses velkommen. Hvad projektet har kostet og hvor kameraerne er sat op er i sagens natur hemmeligt. På vej op ad Trillegårdsvej er man dog ikke i tvivl. Skilte med teksten "Området er videoovervåget", hilser beboere og besøgende velkommen.

Den nye overvågningslov er blevet til efter et politisk pres, blandt andet fra Borgmester Nicolai Wammen, daværende rådmand Gert Bjerregaard og Marc Perera Christensen, der i januar 2009 tog turen til Christiansborg for at overbevise folketinget om fornuften i at videoovervåge på udvalgte steder. Spørgsmålet om videoovervågning var på alle læber, da Justitsminister Brian Mikkelsen besøgte Gellerup.

Må overvåge åbne pladser
Med den nye lov får boligforeninger mulighed for at etablere videoovervågning på frit tilgængelige pladser. Hidtil har det kun været tilladt eksempelvis i kældre eller lukkede rum. Der kræves en polititilladelse og det er kun politiet, der må anvende materialet. Det er altså ikke sådan, at varmemesteren kan aflure dig i smug. Politiet bruger også kun materialet, hvis der faktisk er sket noget, eksempelvis hærværk på bygninger eller biler. I så fald kan videoovervågning være en hjælp i den efterfølgende opklaring.

Delte meninger
Der er delte meninger om, hvilken effekt videoovervågning faktisk har. Flyttes kriminaliteten et andet sted hen, hvor der ikke er opsat kameraer? Skabes der en falsk tryghed eller har overvågning faktisk en positiv effekt? Nu kan beboerne i Trillegården finde svar på disse spørgsmål ved at færdes i deres nærmiljø og se på det gennem det menneskelige øjes linse. Borgmester Nicolai Wammen er ikke i tvivl:

Glad borgmester
”Vi skal bruge alle de muligheder, vi har for at skabe rolige og trygge omgivelser for borgerne overalt i Århus. Videoovervågning gør det ikke alene, men det kan være et effektivt redskab. Jeg er derfor glad for, at regeringen har lyttet til vores ønske her i Århus om muligheden for øget overvågning relevante steder”, siger han i en pressemeddelelse. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.