Det er snart tiden, hvor du skal fiske dit gamle boligbrev frem fra gemmerne – hvis du altså er medlem af en boligforening og gerne vil beholde din placering i ventelisten til en ny bolig. Kun hvis du bor godt og aldrig vil flytte fra din nuværende lejlighed, behøver du ikke reagere.
Der er kommet nye regler om anciennitet i boligforeninger. Det er den anciennitet, der bestemmer, hvor du placeres på ventelisten til en ny bolig. Ancienniteten er vigtig, uanset om du har en bolig nu eller står i kø.
Her i februar får du et brev, som det er klogt at reagere på. Senest 31. maj skal du tilmelde dig ventelisten i din boligforening for at beholde din plads i køen. Gør du ikke det, starter du nederst i køen. Hvis du har en bolig, men står på venteliste til en ny, er det stadig vigtigt at reagere.
Men boligforeninger kan få svært ved at finde de af jer, der ikke bor i boligforeningen. Hvis I har skiftet adresse, siden i fik boligbrev, ved boligforeningen ikke nødvendigvis, hvor I bor. Så må du selv tage kontakt til boligforeningen – se efter informationer på dens hjemmeside.
Det er gratis at tilmelde sig på denne måde. Til gengæld kommer det til at koste penge fremover at stå på ventelisten, typisk 100-150 kroner om året.
Sydsamarbejdet, som lejerne i Viby Syd hører under, vil opkræve gebyret i slutningen af 2010.
Selskab eller forening?
I øvrigt er der forskel på, hvad du skal gøre – afhængig af selskabsformen:
Hvis du er medlem af en boligforening, skal du reagere. Hvis du er medlem af et boligselskab, skal du som udgangspunkt ikke gøre noget. Men nogle boligselskaber administerer boligforeninger, og omvendt, så tjek det, hvis du vil være sikker.
Gælder alle i Viby Syd
Alle almene lejere i Viby Syd skal reagere. Deres boliger lejes ud gennem Sydsamarbejdet, og herfra er der lagt en vejledning på Sydsam.dk Boligforeningen efterlyser i denne tid også adresserne på alle 80.000 medlemmer af Sydsam – da man omkring 1. marts vil sende information ud til alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.