Gellerupparkens beboere ser ud til at kunne stoppe planerne om nedrivning, som er en del af helhedsplanen, skriver politiken.dk. Planerne skal nemlig til afstemning og hvis det viser sig at blive et nej, kan det få betydning for den endelige beslutning. 

"Så har de gode muligheder for at forhindre det. Det bliver en tung gang for både Brabrand Boligforening og Århus Kommune at rive blokkene ned om ørerne på folk," udtaler ekspert i lejeret, Bjarne Overmark, til JP Århus.

Lettere at rive ned
Blækket er knapt tørt på regeringens arbejdsprogram "Danmark 2020". Heraf fremgår det, at regeringen vil styrke indsatsen overfor ghettoer. Blandt andet skal det gøres lettere at rive "utidsvarende boliger" ned og fjerne "sorte pletter". Familier fra ghettoen skal tilbydes hjælp til fraflytning og ressourcestærke beboere skal tiltrækkes, blandt andet gennem attraktive fritidstilbud. 

Delte meninger
Boligselskabernes Landsforening hilser planen velkommen, specielt hvis der følger penge med siger formanden, Gert Nielsen til flere medier. Lejernes Landsorganisation er forbeholden. Der mangler billige boliger. Opgaven er at få beboerne spredt og bygge noget mere, siger formand Helene Toxværd. Samtidig efterlyser hun, i følge JP, flere penge til Landsbyggefonden.
Beboerdemokrati i praksis
Et nej  til nedrivning i Gellerup er ikke usandsynligt. F.eks har familien Zamzam indsamlet 140 underskrifter mod nedrivningen af tre blokke.

"Der er en overhængende fare for at det bliver et nej", siger afdelingsformanden for Gellerupparken, Helle Hansen til Politiken.dk.
"Lige nu er der tre forslag på bordet, som involverer beboerne i syv blokke. Derfor kan stemningen mod nedrivningen brede sig efterhånden, som vi nærmer os en afstemning.
En sådan afstemning vil skulle foregå igennem afdelingsmødet, og kan eventuelt blive nedstemt af boligforeningens repræsentantskab, eller i sidste instans af Århus Byråd. Det er naturligvis et spørgsmål, om boligforeningen og byrådet vælger at trodse beboernes afgørelse.
Læs artiklen i Politiken
Læs regeringens arbejdspapir Danmark 2020

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.