"Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen er et vildt skønt område," lyder det begejstret fra Århus Kommunes nye og første motionskoordinator Christina Fruergaard.
Derfor skal Bakkerne og Kilen være kulminationen på en række motionsarrangementer i Århus som led i byens første motionsuge, der finder sted fra lørdag den 20. marts til og med lørdag den 27. marts.
Motionsuge kulminerer i Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen
"Uge 12 skal i det tidlige forår fra og med i år være fast tilbagevendende motionsuge i Århus," fortæller Christina Fruergaard. Hun tilføjer, at motionsugen har til formål at vise de mange muligheder, der er for fysisk aktivitet og motion. Her kommer Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen ind i billedet. "Det er synd og skam, at ikke langt flere i Århus har opdaget dette dejlige område," fastslår Christina Fruergaard. Og indrømmer med et beklagende smil, at hun selv trods 10 år med bolig i Århus først nu er blevet opmærksom på Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen efter sin ansættelse som motionskoordinator.
Motionsugens arrangementer i Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen finder sted lørdag den 27. marts med start kl. 12. Rådmand Marc Perera Christensen vil være til stede. Der vil være mulighed for at deltage i motionsløb og guidede vandreture.
‘Marked’ med aktivitetstilbud 
Christina Fruergaard løfter sløret for en ide om at skabe en ’markedsplads’ for aktivt foreningsliv: "Jeg håber, de lokale foreninger vil være med til at vise, hvad de kan tilbyde borgere, der gerne vil bevæge sig lidt mere. Det må gerne være underholdende smagsprøver på aktiviteter."
Onsdag den 3. marts kl. 16.30 har Christina Fruergaard inviteret foreninger og aktive til fyraftensmøde i Globus1 for at drøfte lokale foreningers og gruppers deltagelse på ’markedspladsen’ ved Hasle Bakker lørdag den 27. marts.
Motion er for alle
"Bevægelse er en fantastisk måde at være sammen på," understreger en engageret Christina Fruergaard, "det er med at tage hinanden under armen og komme af sted for at gøre noget sammen og for at møde nye mennesker. Ingen er for ung eller for gammel til motion."
Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen besøg værd
Ifølge Christina Fruergaard er det synd, at mange århusianere har overset Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen. Hun opfordrer alle århusianere til at få øjnene op for området og gøre brug af det.
En oplagt mulighed er at møde op til motionsugens afsluttende arrangement lørdag den 27. marts fra kl. 12.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.