Siden august 2009 har Anja Raithel været husmand i Tousgårdsladen. I den periode har hun i samarbejde med de frivillige i Laden startet en masse projekter. Men mange flere er på tegnebrættet.

"Vi har udarbejdet tre søjler, som vi vil arbejde med i det kommende år: Leg og lær, sundhed og kost samt kultur. Inden for de tre søjler har vi udarbejdet forskellige kurser og aktiviteter. Bl.a. har vi arrangeret et førstehjælpskursus."
Inden hun når at færddiggøre sætningen, ringer telefonen.
"Det var en, der ville på førstehjælpskursus, men det første hold er allerede fyldt op. Vi regner dog med at oprette et nyt hold til maj eller september. På kurset vil man bl.a. kunne lære genoplivning."
Det skal dog ikke være alvor det hele og et andet projekt på tegnebrættet er et tilbud om at komme og spille Nintendo Wii.
"Det er den der nintendo, hvor man skal bevæge sig for at styre spillet. Så kan man dyrke sport samtidig med, at man leger. Vi håber, at det vil tiltrække bedsteforældre, som på denne måde vil få en sjov og sund måde at være sammen med deres børnebørn på."
En stor del af arbejdet består i at nå ud til folk og finde ud af, hvilke projekter beboerne er interesserede i, og en gruppe, Anja Raithel gerne vil have fat i, er de unge.
"Jeg kunne godt tænke mig at lave noget kulturelt specielt for de unge. F.eks en grafittivæg, hvis der er nogen, der ønsker det. Det kunne være fedt, hvis nogle af de unge fra området havde nogle ideer, som vi her i Tousgaardsladen kunne hjælpe dem i gang med. Vi Kunne hjælpe med organisering og ved større projekter kunne vi f.eks hjælpe med kontakten til Kommunen. Det kunne være relevant, hvis der er nogle unge, der har ønsker til helhedsplanen."
Wii-sport – et videospil for alle aldre i Tousgårdsladen 
Søndag d. 21. marts kl. 10-14

12 timers FØRSTEHJÆLPSKURSUS I TOUSGAARDSLADEN i maj el. september
Vha. støtte fra fonde bliver der kun tale om en symbolsk betaling på 150 kr. inklusiv en kop the/kaffe pr. deltager.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.