Århus Firma Sport Center lagde i weekenden hus til en helse- og sundhedsmesse.
Der blev læst i hænder og masseret ansigter. Malet på sten og bundet blomsterbuketter. Filosofisk boghandel havde oprettet en filial i dagenes anledning. Og nogen med hang til saftevand udskænkede smagsprøver på de ekstremt c-vitaminholdige aroniabær på weekendens helsemesse.
Lidt for enhver
Der blev pludret og lyttet, handlet og slappet af, falbudt varer så billigt, at det må være løgn. Og begge dage kunne man høre foredrag – ganske vederlagsfrit, når først entreen var betalt.
John ser alt
John Braad, som mange sikkert kender fra Hjemmets "John ser alt"-spalte, fortalte morsomt og medrivende om livet som clairvoyant og kom med pudsige eksempler på nybegynderens fejltrin og fejlsyn, f.eks. synes folk ikke, han har gjort jobbet godt nok, hvis han "gætter" 14 dage forkert om en fremtidig begivenhed.
AMMA-Danmark
I et hjørne kører en video diverse situationer med en trivelig indisk kvinde, og et skilt fortæller, at alt overskud går til hendes humanitære arbejde.
"Det er Amma," siger Birte Jensen i standen, "kender du ikke Amma?  hende, der rejser rundt i verden og omfavner mennesker for at skabe fred. Hun har gennem de seneste 38 år krammet og velsignet 28 millioner mennesker. I oktober/november 2010 kommer hun til Europa – Tyskland, Finland og mange andre steder, og vi håber at få hende til Danmark i løbet af et par år. Hendes budskab er at respektere alle religioner og livsformer. Det handler om kærlighed, fred og uselvisk at tjene andre."
Sten og smykker
I et andet hjørne finder vi Ruth Graversen, travlt beskæftiget med at finde frem til og afdække de utallige figurer, der ligger gemt i enhver sten, hun får i sine hænder.
Den ene side er på plads – den anden endnu blot og bar sten. "Der er en abe dér," siger hun og trækker med sikker hånd, sort maling og en meget fin pensel konturen op.
Et par kunder kommer til og diskuterer livligt hvilken af de allerede færdige sten, de helst vil have, og snakken går lystigt, som kvinder nu engang kan det.
Lidt efter er Ruth igen igang med sin sten. "Somme tider skal den bare ha’ lov til at stå lidt," siger hun "så dukker der flere figurer frem. Eller jeg må vente til en anden dag."
Smykkepigen
I den samme stand finder vi også Ruths barnebarn Sofie. Hun laver smykker, og er faktisk rigtig god til det.
Sofie drømmer om at komme ind på kunstakademiet og har allerede indleveret fem billeder til bedømmelse i håbet om at blive én af de få heldige der bliver optaget. På længere sigt drømmer hun om en butik, hvor hun kan sælge både sine egne og familiens kreationer. "Det ville være så dejligt at kunne give dem noget for det!" siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.