Foråret er på vej, nye tider er på vej. Torsdag d. 11. marts blev høringsfasen for Gellerup/Toveshøjs helhedsplan skudt igang med en stor lysinstallation af Elle-Mie Ejdrup Hansen. Lysinstallationen vil være tændt i de næste otte uger og invitere borgerene fra Århus til området så de med deres egne øjne – og måske med nye øjne – kan se, hvad området kan udvikles til.
Borgmesteren bød velkommen – enkelte protesterede
Beboere fra området – også mange af dem der aktivt havde medvirket til at udvikle planen – var mødt frem. Der var også enkelte, der ønskede at vise deres modstand mod at så stor en del af planen var kommet til at handle om nedrivninger og ikke om udvikling af området.

I sin velkomsttale takkede borgmester Nicolai Wammen en for det store arbejde der var udført, og han udtrykte håb om, at mange århusianere ville udnytte anledningen til at besøge byområdet.
Vandretur i natten
Stadsarkitekt Gøsta Knudsen indbød de fremmødte til en vandretur i det nattemørke Gellerup, så den enkelte kunne se de de enkelte dele af lysinstallationen. Den grønne stråle løber fra den røde varmecentrals skorsten til den røde bro over til City Vest.
De blåt belyste sydfacader på Gellerupblokkene der kan ses fra motorvejene, og en kæmpeplakat ud mod Edvin Rahrs Vej. Efter en lille times vandring sluttede man i “Foreningernes Hus”, hvor Perlepigerne bød på en enkelt øl og røde pølser.
Lys mellem træerne
Som en del af Helhedsplanen er Brabrand Boligforening begyndt at rydde op i den kraftige bevoksning omkring boligblokkene. Store maskiner kører rundt og tynder ud i den bevoksning, der næsten skjuler bygningerne. Dermed håber man, at den bebyggelse, der næsten fysisk har lukket sig om sig selv, kommer til at virke mere åben overfor omverdenen.

Man kan håbe at lyset over Gellerup og lyset imellem træerne kan medvirke til, at århusianerne får lyst til at se på området med nye øjne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.