Vinne Tola forlader mand og børn i Danmark i morgen for at følge udlændingeloven. Loven har udvist Vinne af landet og afskåret hende fra sædvanlig daglig kontakt med hendes familie ved at udvise hende til Australien.
Bekymret for fremtiden
"Jeg er meget trist og ked af at jeg skal rejse væk fra min familie. Jeg har aldrig boet uden dem. Det bliver meget svært for både Thomas og pigerne. Deres daglig rutine vil blive helt ændret. Thomas arbejder mange timer som taxachauffør. Daniella og Christina må overtage de huslige pligter, mens deres far er på arbejde som taxachauffør, når jeg flytter til Australien. Det betyder forringelse af deres indsats i skolen, fordi de har alle de huslige pligter når deres far er på arbejde. Thomas arbejder ofte 10 timer i træk. Pigerne overlades dermed til sig selv en stor del af dagen. Pigerne er nervøse for at det kan blive en del sværere og holde de gode karakterer. Når de skal lave en masse huslige pligter og sørge for at der er lavet mad til familien, bliver der mindre tid til skolearbejdet, og de bliver sikkert trætte. Så dagen efter bliver det måske ikke så nemt for dem at følge med i undervisningen,” siger Vinne Tola.
 
"Jeg bliver afskåret fra den almindelige daglige kontakt med familien og vi må klare os med telefon og Internetkommunikation, det bliver ikke så let når jeg aldrig har boet uden børnene. Der er udsigt til stramning af den danske udlændingelov, men jeg er ikke så nervøs over de nye regler. Jeg vil søge ny opholdstilladelse i Danmark så hurtigt som muligt efter at jeg er kommet til Australien," slutter Vinne.
Stram politik
Udlændingeaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti er nok ikke lavet for at ramme mennesker som familien Tola, men familien kan måske rammes alligevel. I følge aftalen er der strammet gevaldigt op omkring udrejse af Danmark til hjemland/det land man kom fra da man bosatte sig i Danmark. Hvis man har opholdstilladelse og undlader at få tilladelse til rejsen kan man risikere at miste retten til indrejse i 10 år, idet tilladelsen så indrages. Og det er uanset om tilladelsen ellers er blevet permanent. Vinne Tola rejste til Danmark uden at have fået opholdstilladelsen på plads inden afrejsen fra Australien.
Se Beboerbladets tidligere artikel om Vinnes udvisning her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.