"Det er noget af en udfordring at holde tale samtidig med, at man varmer op til en løbetur." Den erfaring gør rådmand Marc Perera Christensen, da han lettere stakåndet åbner ’Event Vest’ i Hasle Bakker.
’Event Vest’ er en af hovedbegivenhederne i uge 12, som fra og med i år er motionsuge i Århus Kommune. Som optakt til foråret skal motionsugen sætte fokus på lyst til at bevæge sig.
Fælleskab om motion
"Vi skal have mange flere inaktive århusianere til at bevæge sig," fortsætter Marc Perera Christensen, mens han selv er i fuld gang med at få pulsen op under opvarmning. "Det skal ikke være træls at bevæge sig," forsikrer rådmanden, "og det bliver det ikke i et fællesskab om motion. Som man kan opleve det i de mange tilbud, som foreningslivet i Århus byder på."
Rådmanden slutter sin tale med, at han skal have luft nok tilbage til løbeturen. Og anført af løbeguider fra Brabrand Idrætsforening starter Marc Perera Christensen sammen med en flok århusianere, der har valgt at bevæge sig denne lørdag eftermiddag.
Motion  for alle
For børn er anlagt en bane for løbecykler. Simon styrer i rask tempo løbecyklen gennem banen og synes bagefter, at det også kunne være skægt at prøve turen på en af de ethjulede cykler. Det mener han også godt, at han kan klare.
Pauli Bording og Erik Skals tager imod i Aarhus Fodslaw’s stand på markedspladsen for motionstilbud ved foden af Hasle Bakker. De vil gerne profilere ’almindelig motion’, som de siger. Almindelig motion betyder, at en aktivitet ikke skal gennemføres på tid. Man bruger den tid, der skal til, for at gennemføre aktiviteten. Farten på vandringer med Fodslaw tilpasses deltagerne i det enkelte arrangement.
Aarhus Fodslaw er en af de foreninger, der haft arrangementer som led i motionsugen. Pauli Bording og Erik Skals er glade for opbakning til foreningens arrangementer fra især efterlønnere og pensionister. Men de kunne godt tænke sig, at flere unge ville være med. Blandt kommende arrangementer er ’Bjergvandring’ i Hasle Bakker den 19. august. Dette og andre tilbud finder man mere om på http://www.aarhusfodslaw.dk/.
Se foreningers motionstilbud
Århus Kommunes motionskoordinator Christina Fruergaard glæder sig over i forbindelse med motionsugen at have fået henvendelser fra foreninger med tilbud om motion for både børn og voksne. Hun henviser til  Kommunens hjemmeside med motionstilbud. Her kan du ser, hvor du kan dyrke motion i et fællesskab, som giver lyst til at bevæge sig og glæde ved at gøre det sammen med andre. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.