Lejligheden er fyldt med mennesker. Tidligere og nuværende beboere i Gellerupparken går rundt mellem hinanden i en stue på Gudrunsvej, der er som taget ud af 1970’erne. Velkommen til Gellerupparkens nye museum.
Stuen er delt i to. I den ene ende er møblerne lavet af teaktræ, i en mørkebrun reol står porcelænsdyr på hylderne, og gulvet er dækket af et gråt ryatæppe. I en gammel brun læderstol sidder Annelise Brøckner. Hun har de sidste 39 år boet i Gellerupparken, og stuen på museet vækker minder fra dengang, hun flyttede hertil.
”Jeg kan kende det hele, sådan her så det også ud, dengang jeg flyttede hertil i 1971. Det er sjovt at komme her og mindes de gamle dage,” fortæller hun.
I den anden ende af stuen ligger en madras på gulvet. Herfra kan man sidde og rode i gamle lp’er, der er stablet i ølkasser. På væggen hænger en plakat med Che Guevaras behårede ansigt. Kollektivet, som var populært i Gellerupparken i 70’erne, er også blevet genskabt.
En historie på godt og ondt
Doron Haahr er museumsinpektør på Gellerup museum. Han forklarer, at udstillingen hele tiden skal udvikles og udvides.
”Vi vil fortælle Gellerupparkens historie på godt og ondt. På museet lærer man om fortiden, mangfoldigheden og om fremtiden i Gellerupparken,” fortæller han.
I et lille værelse der grænser op til køkkenet, er store plancher hængt op på væggene. De forklarer i tekst og billeder, hvordan helhedsplanen for Gellerupparken ser ud. Her kan besøgende få et indblik i Gellerupparkens fremtid.
”Plancherne bliver skiftet ud i takt med, at områdets fremtid falder på plads, og nye ting kommer op at stå,” forklarer Doron Haahr.
I køkkenet kan besøgende åbne både skabe og skuffer. Her vil de se, hvordan et somalisk eller et tyrkisk køkken ser ud. På køleskabet hænger der opskrifter på forskellige spændende madretter, som gæsterne kan tage med hjem.
Opbakning er vigtig
Rabih Azad-Ahmad stod for den officielle åbning af museet. Han er radikalt medlem af byrådet og formand for kulturudvalget. I hans åbningstale talte han om museets betydning for Gellerupparken.
”Gellerupparken går en spændende fremtid i møde. For at vide noget om fremtiden er vi nødt til at vide noget om fortiden. Vi må lære af de gode og dårlige erfaringer, vi har fået igennem årene i Gellerupparken. Derfor er det vigtigt at bakke op om museet,” siger han.
Museet har et budget på 80.000. Det betyder, at driften indtil videre er sikret i et halvt år. Både Doron Haahr og Rabih Azad-Ahmad håber på, at det vil lykkes at samle støtte nok til, at museet kan blive en fast del af Gellerupparken i mange år endnu.
Info:
Gellerupparkens nye museum ligger på Gudrunsvej 16, 6. sal til højre.
Åbningstider: Tirsdag kl. 16-18 og søndag kl. 14-16
Der er gratis entré.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.