11 islamiske foreninger i Århus føler sig snydt, fordi helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj ikke nævner, om der skal være en moske i området. Foreningerne anbefaler derfor et nej til planen – men det får kommunen og Brabrand Boligforening til at advare om, at hvis helhedsplanen falder, så er der heller ingen moske.
Talsmand for de islamiske foreninger, Metin Aydin, siger til flere medier, at han føler sig snydt. Ved den første høring i 2007 var der et rekordstort antal høringssvar med anbefaling af en moske syd for Globus1.

Men selv om kommuneplanen nævner muligheden for at bygge en moske på dette område, så siger forslaget til helhedsplan mere bredt, at der er tale om et ”erhvervs-, institutions- og boligområde”.
Det forringer muligheden for en moske, og derfor anbefaler de 11 islamiske foreninger at samle alle kræfter om at få helhedsplanen lavet om. Uden at nævne moskeen er helhedsplanen ikke spiselig, mener de.

Som at skyde sig selv i foden
Men det får politikerne og Brabrand Boligforening til at advare foreningerne. Stærkest bliver det sagt i JP Århus af næstformanden for boligforeningen, Keld Albrechtsen:

”Det vil være overordentligt uklogt at komme med sådan en anbefaling. Hvis de fik overtalt beboerne til at forkaste helhedsplanen, ville de skyde sig selv i foden og alvorligt svække deres egne muligheder for at få placeret en moske et eller andet sted i området.”

Politikerne i byrådet mener, at udeladelsen af moskeen ikke er et tegn på, at den ikke må være der, men at der endnu ikke er taget stilling til det. Teknikrådmand Laura Hay (V) siger:

”Det er problematisk og på grænsen til det uansvarlige, hvis man på den baggrund går ud og anbefaler et nej til helt nødvendige fysiske forandringer, der skal løse de problemer, som man har i boligområdet.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.