Søren Kjeldgaard bor ikke i Gellerup, men boligområdet har i høj grad påvirket ham, mens han gik rundt i området i sin fritid gennem tre år for at fotografer livet i den bydel, som alle har en mening om, men som de færreste har besøgt.
"Jeg kom til at tænke på det i forbindelse med de borgermøder, der er om helhedsplanen. Planen har jeg ikke selv nogen holdning til, men jeg tænkte, at fremtiden og udfordringen ikke primært ligger hos beboerne selv, men hos folk fra andre dele af Århus. De er nødt til selv at komme ud og se, hvordan der er i Gellerup."
Sådan siger Søren Kjeldgaard til borgerportalen, mens han lader op til at sige velkommen til gæsterne, der er dukket op til receptionen på rådhuset for hans fotoudstilling og bog om Gellerup. 
Hvad er det for en historie, du gerne vil fortælle med dine billeder?
"Jeg har ikke taget billederne for at sige noget bestemt med dem. Jeg er reportagefotograf, så jeg vil helst have, at folk danner sig deres egne indtryk. Men det har påvirket mig selv at opholde mig så meget i Gellerup, som jeg ikke kendte på forhånd," siger Søren Kjeldgaard og uddyber:
Unge med så meget at byde på
"Det har overrasket mig meget, så meget potentiale der er i mange af beboerne. Der er masser af unge med potentiale – tag bare bokseren Mohamed Sadik, jeg mødte derude og fik taget mange billeder af. Eller pigen Marwa Yasser, som jeg heller ikke kendte i forvejen, men som har så meget at byde på."
Det er derfor ikke så underligt, at udstillingen og bogen har fået titlen "Gellerup – en ny generation". 
Efter rådhuset vises udstillingen på Århus Universitet, og efter sommer er det meningen, at den skal op på Gellerup Bibliotek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.