Som vi skrev i går, har de unge westcity-journalister på Tovshøjskolen skrevet artikler til et magasin for Vestbyens unge, som er blevet uddelt sammen med beboerbladet Skræppebladet i Gellerup-området. 
Læs her, hvad de unge journalister fik ud af et interview med borgmesteren:

Nicolai Wammen er en af de personer, som har bestemt, at Gellerup og Toveshøj (G/T) skal have en helhedsplan. Westcity-journalisterne tog derfor Århus’ borgmester under skarpt forhør. Læs et uddrag af svarene her:
1. Hvorfor skal G/T have en helhedsplan ?

"Lige nu er G/T primært et område med boligblokke. Jeg synes, det i stedet skal være et område fyldt med liv og aktivitet. Et område med mange butikker, mange klubber og med trafik ud og ind af området. Derfor har vi lavet en helhedsplan for G/T."

2. Hvordan bliver G/T et bedre sted for børn og unge?

"Der bor rigtig mange børn og unge i G/T. Derfor skal der også være flere aktiviteter for dem. Foreninger, skoler og kommunen skal sammen lave fritidstilbud til børn og unge, så det bliver mere spændende og udfordrende at bo herude."

3. Hvilke blokke vil I vælte?

"Lige nu indeholder helhedsplanen tre forslag til, hvilke blokke man kan vælte. Vi vil lytte til beboerne og finde en løsning, som er bedst for så mange som muligt. Når vi har hørt, hvad beboerne mener, så beslutter vi hvilke blokke, der skal væltes."

4. Hvordan kan I få flere danskere herud?

Det kan vi gøre ved, at give folk en større tro på, at G/T udvikler sig i en positiv retning. Hvis der f.eks. kommer nye arbejdspladser til G/T, hvis det bliver muligt at købe sit eget hus i G/T, og hvis der kommer en flot bygade med mulighed for indkøb, så tror jeg, at flere har lyst til at flytte herud.

5. Hvornår starter det hele?

Faktisk er det allerede begyndt. Lige nu laver vi mere lys ved vejene, og vi klipper hække og træer, så det bliver sværere at gemme sig bag dem. Med mere lys og færre gemmesteder bliver det sværere at lave indbrud og andet kriminalitet, og så bliver det også mere trygt at gå rundt i Gellerup.

6. Kommer Gellerup stadig til at hedde Gellerup efter helhedsplanen?

Det er et godt spørgsmål. Lige nu er der ikke planer om at give Gellerup et nyt navn. Men det er en rigtig god idé, da der jo er mange negative tanker forbundet med navnet Gellerup.

7. Lytter I til unges forslag?

Vi lytter til alle forslag. Man kan f.eks. indsende sine ideer til Rådhuset med mail eller med en SMS. Jeg kan ikke love, at alle ideer bliver til virkelighed med et fingerknips, men vi lytter til alle ideer.

8. Hvorfor tror du helhedsplanen kan få flere i uddannelse og give flere arbejde?

Det tror jeg, fordi der f.eks. kommer flere virksomheder herud. Hvis der er flere virksomheder i G/T, som kan give unge et fritidsjob eller en praktikplads, så kan unge få en god kontakt til virksomheder. På samme måde, hvis der kommer flere uddannelsessteder herud, så kan unge se med deres egne øjne, hvad det vil sige at tage en uddannelse.

9. Synes du, G/T er et trygt sted at være?

Ja, jeg føler mig tryg herude, og jeg synes, G/T er et rart sted at være. Men jeg kan godt forstå, at folk bliver bange, hvis der bliver sat ild i opgange, og derfor skal vi også have stoppet kriminaliteten, så alle kan føle sig trygge i G/T.

10. Kunne du selv finde på at bo i G/T ?

Ja, det kunne jeg. G/T er et dejligt område. Jeg tror, der kommer til at ske rigtig mange gode ting i de kommende år i G/T. Jeg tror, at det om fem eller ti år er trendy og fedt at bo i G/T. Folk vil synes, at det er hér tingene sker. Men lige nu er jeg også rigtig glad for at bo der, hvor jeg bor.
Læs flere artikler på de unges side, www.westcity.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.