Filmprojektet "Historier fra periferien – en film om din bydel", er i fuld gang. Børn og unge i Vestbyen med anden etnisk baggrund end dansk laver film om deres egen og familiens hverdag.
Filmen udgives på DVD
Nikolaj Skyum Larsen er i gang med at producere en dokumentarfim med titlen: Fortællinger fra periferien. Filmen får premiere i Århus Festuge 2010. Filmen skabes i samarbejde med unge fra Bispehaven, Herredsvang og Gellerup/Toveshøj. Filmen udkommer også som DVD sammen med en tilsvarende film skabt af unge fra en af Paris’ forstæder.
Sværere i Århus end i Paris
"Det er langt sværere at få brugbart materiale i Århus, end i området i Paris," siger Nikolaj Skyum Larsen. "I området i Paris, der er langt mere belastet end områderne i Århus, fik jeg meget rigtig godt materiale i løbet af 14 dage. Her har jeg kørt rundt i en måned og har kun en brøkdel af det materialeudbud jeg fik i Paris," fortsætter Nikolaj Skyum Larsen.
Nikolajs telefon ringer, det er Daniella Tola der spørger om hun må komme forbi med hendes optagelser med det samme. Hun kommer i løbet af fem minutter. Nikolaj kigger på hendes optagelser og er meget tilfreds med dem. Daniella får kameraet med igen til flere optagelser. "Jeg synes det har været rigtig sjovt at lave optagelserne," siger Daniella Tola.
Kort tid til deadline
Der er ikke så lang tid tilbage at samle materialet sammen i, en del har fået en ekstra chance til at komme med noget bedre materiale end det første de afleverede. "Det haster lidt meget nu, der er meget andet der skal nås inden deadline, eksempelvis coverproduktion og trykning af det store antal DVD’er. Der har være lidt for meget tant og fjas over det, men jeg tror jeg når at få noget mere brugbart i løbet af de sidste dage," slutter Nikolaj Skyum Larsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.