I Gellerupparken er der et stort flertal, som går imod nedrivning af boligblokke. 65 procent af familierne siger nej, kun 4 procent siger ja tak.
Det er resultatet af en underskriftsindsamling, som Protestgruppen mod nedrivning har gennemført i hele Gellerupparken. 
Resultet er afleveret som et høringssvar til helhedsplanen, og gruppen beder byrådet ændre planen, så der ikke rives boliger ned.
Talsmand for gruppen er Turan Saleh, som siger:
Kun 4 procent ønsker nedrivning
"Vi har indsamlet underskrifter hos alle lejemål i Gellerupparken, som består af i alt 1776 lejemål. Det har været et stort arbejde, men resultatet foreligger nu. 1155 lejemål sagt nej til nedrivning, 77 har sagt ja, og 544 kunne ikke træffes hjemme eller lejligheden var tom. Det betyder at i 65 % af lejemålene har beboere sagt nej og kun 4 % sagt ja til nedrivning."
Protestgruppenkonkluderer, at der er et massivt flertal imod nedgivning. Den kalder det et alvorligt demokratisk problem, hvis byrådet og Brabrand Boligforening ikke respekterer dette.
"Vi forventer derfor, at både borgmester Nicolai Wammen, byrådspartierne, Brabrand Boligforening og afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken forholder sig til dette resultat. Vil man forbedre livet for beboerne i Gellerup, er der brug for en helhedsplan, som handler om at imødekomme behov for de mennesker, som bor i området.
 
Mange er fordrevet flere gange fra deres hjem

Den fremlagte helhedsplan handler om at fjerne os fra et område, som mange er tilfredse med at bo i. Og mange Gellerupborgere vil ikke have råd til at købe en bolig her, hvis man gennemfører salg af boliger. Mange er også fordrevet flere gange fra deres hjem, og nu bliver de fordrevet fra deres bolig i et demokratisk land," pointerer  Turan Saleh.

"Vi vil derfor bede jer ændre helhedsplanen, så Gellerup borgere ikke bliver tvunget ud af deres boliger, og så vi får en socialt ansvarlig helhedsplan, til gavn for os, der bor her nu," hedder det i en pressemeddelelse fra Protestgruppen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.