Halvtreds unge lagde vejen forbi Opgang2s teaterforestilling KRIGSKONFEKT, da de i samarbejde med Hasle Bibliotek gav forestilling i Kulturhus Herredsvang.

”En varebil med kurs mod Danmark. Der er koldt, og bilen har ingen vinduer. 16-årige Samir sidder i bilen. Som den sidste bliver han sat af alene på en resteplads i Jylland.”

Sådan starter fortællingen om teenagedrengen Samir og hans vej fra det krigsramte Bosnien til det fredelige Danmark.

Opgang2s turneteater står bag forestillingen, og som startskud på deres Danmarksturne besøgte de Herredsvang Kulturhus tirsdag d. 4. Maj.

Debat blandt publikum
Forestillingen berørte mange forskellige temaer, som både skabte forargelse og forståelse hos det unge publikum. Og det var lige netop, hvad Opgang2 ønskede med forestillingen. Bagefter skulle publikum nemlig diskutere de temaer og spørgsmål, som forestillingen berørte.

En gruppe piger mente, at de vigtigste temaer var ”håb”, ”frihed”, ”familie” og ”tryghed”. Samir flygter uden sine forældre og må leve i en flygtningelejr, hvor ingen forstår de følelser og konflikter, som han bærer på. Men han holder liv i håbet om at komme ud i friheden og måske også møde sin familie igen.

Forestillingen greb både fat i de konflikter, der opstår når krigsflygtninge skal forstå det danske system, men samtidig også de konflikter en ung teenager gennemgår. Ikke mindst derfor formåede Opgang2 at inspirere de 50 gæster, som alle var mellem 15 og 25 år.    

Pizza til imponerede maver

15-årige Feresteh Norouzi synes, forestillingen var rigtig god. Hun var imponeret over, hvordan skuespillerne kunne fortælle så virkeligt om både det danske samfund og krigen i Bosnien. Og hun var ikke alene. Alle havde haft en god oplevelse med forestillingen, og de tog debatterne med videre ind i caféen bagefter.

Mens Opgang2 pakkede forestillingen sammen, bød Hasle Bibliotek nemlig på pizza til de fremmødte i kulturhusets café.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.