Der er overkapacitet af skolepladser i det vestlige Århus, men på sigt kan det godt komme på tale med en ny vestbyskole – eksempelvis i Gellerup. Meldingen kommer fra børn- og ungerådmand Jacob Bundsgaard Johansen (S), da Skræppebladet/Borgerportalen interviewede ham om sit syn på helhedsplanen.

Hvornår skal den multifunktionelle bydel have sin egen lokale skole? spørger Skræppebladet/Borgerportalen.

“Nordgårdskolen blev lukket af flere årsager. I Vestbyen var der en overkapacitet af skolepladser, skolen var fysisk nedslidt, men frem for alt de indlæringsresultater, der blev opnået, var ikke særligt gode,” svarer Jacob Bundsgaard.

“Når balancen mellem befolkningsgrupperne i området er genoprettet vil det være naturligt at lave en ny skole. For tiden har vi stadig en vis overkapacitet af pladser i det vestlige Århus. Skulle det ændre sig, vil vi her vil vi her som alle andre steder i byen se på behovet for at skabe en ny skole.”

Forældre tilfredse med bussing
Hvordan er erfaringen med at flytte børn og unge ud til andre skoler i Århus, spørger Skræppebladet/Borgerportalen.

“Der har været mange læsesvage unge i Gellerupområdet. Derfor har Århus Kommune sikret, at de læsesvage elever bliver flyttet til andre skoler med flere dansksprogede elever. Vores tilfredshedsundersøgelse viser, at forældrene til de læsesvage børn er tilfredse med ordningen,” svarer Jacob Bundsgaard.

“Hvis vi kan sikre, at børn og unge med en tosproget baggrund lærer at mestre det danske sprog, giver vi dem muligheden for en god uddannelse. Det betyder, at de kan få et bedre liv – det er det væsentlige,” slutter Jacob Bundsgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.