I disse dage har medarbejderne på DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) travlt med at planlægge aktiviteter og finde instruktører til et projekt for børn og unge, som vil køre i sommerferieperioderne 2010-2012 i de udsatte boligområder. Projektet som hedder Playground er bevilget af Kulturministeriet og udløber af regeringens handlingsplan ”Et fælles og tryg fremtid”, som handler om forebyggelse af radikalisering blandt unge.

I første omgang vil Playground blive igangsat i Randers Nordby, Viby J, Høje Gladsaxe og i Husumkvarteret i Københavns Kommune. Yderligere to boligområder kan forvente at blive inddraget i projektet i 2011.

2700 børn og unge vil få gavn af projektet
DGI regner med at kunne give et kvalificeret fritidstilbud til ca. 2700 børn og unge i de udsatte boligområder fordelt over en 3-årig periode. DGI vil bl.a. samarbejde med Lokale idrætsforeninger, Fritidsklubber i området, SFO’er og Pige- og drengeklubber og lignende tiltag i lokalområdene.
Playground Camps og Playground Flow
Projektet Playground består af Playground Camps og Playground Flow.
Playground Camps er idrætsaktiviteter for børn i alderen 0.-3. klasse. Camp’en løber over en uge i tidsrummet fra kl. 9-15. Programmet byder på boldspilsaktiviteter, legeaktiviteter, udfl ugt, aktiviteter indenfor dans, kampsport og ropeskipping. Camps koordineres bl.a. i samarbejde med den lokale SFO.
Playground Flow er idrætsaktiviter for børn og unge i alderen 4.-9. klasse. Flow er daglige aktivitetsmoduler i tidsrummet fra kl. 15-18. De primære aktiviteter er fodbold, herunder street soccer, volleyball, kampsport, ropeskipping og dans med mulighed for udflugt til vand og skov.
En bedre livskvalitet med idræt
“Jeg er overbevist om, at idræt kan give børn og unge i udsatte boligområder et sundere liv og en bedre livskvalitet. Det at dyrke idræt sammen med andre giver også et fællesskab, som kan bidrage til en samhørighed børnene imellem – frem for alt giver det nogle gode og sjove oplevelser sammen, som altid vil være der. Samtidig kan det at være sammen om den fysiske aktivitet virke motiverende på den lange bane – i forhold til at få idræt integreret som en naturlig del af hverdagen,” fortæller formand for DGI Søren Møller.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.