I morgen tirsdag den 25. maj kl. 09.00-10.30 besøger folketingsmedlem René Skau Björnsson (S) Ellekærskolen i Hasle. Besøget er et led i Socialdemokraternes eget 360 graders eftersyn af skoleområdet.
Skoleleder Torben Haugaard tager imod socialdemokraten og vil kunne fortælle ham, hvad han nok allerede ved: at Ellekærskolen netop er blevet kåret som den bedste skole i Århus til at løfte eleverne fagligt. Det er den borgerlige tænketank Cepos, som har beregnet den såkaldte undervisningseffekt, og her er Ellekærskolen blevet nummer 1 i Århus og nummer 7 på landsplan.
Skolen har i flere år haft et faldende elevtal og har lige nu 300 elever, men meget tyder på, at skolen begynder at få flere elever i de kommende år, blandt andet fordi der bliver gjort en ekstra indsats i lokalområdet, og fordi resultaterne på skolen er så gode.

Store resultater på kort tid
Skolen har opnået bemærkelsesværdige resultater på meget kort tid. I dag er der næste 90% tosprogede på Ellekærskolen, og skolen kæmper en stor kamp for at holde kontakt og skabe dialog med forældrene.
 
Rene Skau Björnsson får ikke kun indblik i, hvordan skolen er kommet så langt, men også i, hvad skolen har behov for at styrke det gode arbejde.
"Jeg tror det er vigtigt, at vi på Christiansborg får inspiration til den fremtidige skolepolitik – især fra skoler der gør en forskel i det daglige.  Jeg skal også høre om konsekvenserne af regeringens spareplan. Jeg har selv et barn i folkeskolen i Århus, og det er forfærdende med de alvorlige sparekrav der truer. Vi kan ikke spare os til en bedre skole," siger socialdemokraten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.