Susanne Schmidt Sørensen fra Folkeinformation havde vurderet rigtigt, da hun skulle finde et tilpas stort lokale til det møde, der blev holdt forleden om de nye regler om permanent opholdstilladelse og regler for familiesammenføring. Udlændingeservice inviterede – og havde hjælp af Folkeinformation til at afvikle mødet, som derfor foregik i Foreningernes hus, den tidligere Nordgårdskolen. . 
Der kom 160 mennesker, og det overraskede Udlændingeservice. Men en af grundene var nok, at Susanne Schmidt Sørensen fik gennemført, at mødet ikke udelukkende var for sagsbehandlere, men også for borgerne. Begge kategorier mødte talstærkt op.
– Vi er utroligt glade for, at så mange brugere mødte op. Der var en rigtig god og positiv dialog på mødet med mange relevante spørgsmål fra brugerne.  Det er så vigtigt for os, at vi kommer ud og møder vores brugere i øjenhøjde , og møder de tvivlsspørgsmål, de har om reglerne. Vi fik mange input til forbedringer og kunne også på stedet give brugere vigtig hjælp til at komme videre i deres sag, udtaler direktør Henrik Grunnet ifølge Integrationsministeriets hjemmeside

"Vi har et særdeles godt samarbejde med Folkeinfomationen i Århus, og vi sætter stor pris på den hjælp, de har ydet i forbindelse med mødet i Århus," siger Henrik Grunnet.
Meget lidt tid til hver borger
Susanne Schmidt Sørensen bemærkede også den store interesse for at stille konkrete spørgsmål til Udlændingeservice. Hun havde selv videresendt nogle spørgsmål på forhånd, så sagsbehandlerne i Udlændingeservice kunne være  forberedt. Men der var meget lidt tid til hver borger, og alligevel skred mødet med en times tid.
"Der skulle heller ikke foregå sagsbehandling på mødet, men folk kunne fortælle om deres sager, så sagsbehandlerne bagefter kan sætte sig ind i dem og vende tilbage til borgerne," siger hun.
Susanne Schmidt Sørensen opfordrer borgere om at benytte en emailadresse til at sende spørgsmål i forbindelse med deres egne sager. Adressen er regionalenetvaerk@us.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.