Endelig søndag og endelig solskin. Deres udsendte hopper på cyklen for at turiste lidt rundt i området og motionere både lunger og benmuskler.
Netop ankommet til Bazar Vest kommer en turistbus listende og finder sig en holdeplads, hvilket ellers kan være svært nok, da stort set alle områdets P-pladser er optaget. Men det lykkes, og ud myldrer det med mennesker – vistnok af den slags som en dumsmart politiker i sin tid fandt på at kalde for "ældrebyrden". – han kan bare vente til han selv får vand i knæene og brune leverpletter…
Og med ét dukker et ellers glemt ord op: "Ghettoturister". Så frem med kamera, blok og blyant for her er noget til Borgerportalen.
Og så kommer det svære: at møve sig ind på fremmede mennesker med ligegyldige spørgsmål: "Hvad laver I her? Hvorfor kommer I? Og hvor kommer I egentlig fra?"
Men alle er søde og glade. De har være på Café Hack inde i Århus, og det var slet ikke planlagt, men nu kunne de lige nå et smut inden om Bazaren på vej hjem til Hedensted. For de kommer nemlig fra Hedensted Pensionisthøjskole, som slet ikke er en højskole. – men der henne kommer lederen, og hende kan jeg snakke med, for de skal lige ind og se…
Og så må Jette Højgaard stå for skud. Hun fortæller, at de er ude for at få EPO – En På Opleveren, og at hun har et program henne i bussen. Og så løber hun tilbage og finder et mig et program fra Senior Service i Hedensted Kommune. Og der kan jeg blive klogere på, hvad højskolen er for noget, for hun vil også gerne nå ind og se Bazaren, men det siger hun selvfølgelig ikke højt. Men jeg må gerne ringe, hvis det er.

Og det er det. For jeg nåede ikke engang at spørge, hvad hun egentlig hed. Men sød var hun. Og væk var hun.
Og inde i Bazaren lugter der næsten som i én af Istanbuls bazarer. Og der er så proppet af mennesker, som var det i Marokko. Og sveden løber af én, som var det i en finsk sauna.
Og udenfor sidder en mand med en taske og en buket røde stængler med grønne blade. Og det er kath. Men det er forbudt, så han putter det diskret ned i tasken og bekræfter, at man tygger det og blir lidt høj af det. Og nej, man får ikke misfarvede tænder, siger han og peger på sit eget flotte colgate-smil.
Og tænk engang, det var bare en eftermiddagstur ud til Bazaren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.