Samtidig med at sommerferien gik i gang, tog et hold unge malerelever fra Århus Produktionsskole hul på at lave et stort murmaleri på en gavl på en blok midt i Gellerupparken. Projektet er en del af deres uddannelse på produktionsskolen, som skal gøre de unge klar til at gå i gang med en rigtig maleruddannelse.

De 11 unge drenge og piger begyndte deres uddannelse i februar og har indtil nu arbejdet på produktionsskolens værksted, hvor de blandt andet har trænet i farvelære, lys- og skyggeteknik og i optegning, som er afgørende, når man giver sig i kast med murmaleri, man skal kunne male lige efter en streg.

I de sidste tre uger er penslerne med stor præcision blevet svunget fra det stillads, som er sat op ved blokken ud for beboerhuset Yggdrasil midt i Gellerup. Stilladset er nødvendigt for at de unge kan nå op til lærredet, der er en specielt opsat metalplade, som, når maleriet er færdigt, vil blive et rent kunstværk, som skal glæde beboerne i Gellerup.

Postkort med feriedrømme
Murmaleriet bliver forskellige postkort fra steder, hvor de unge drømmer om at holde ferie, og der er både palmeøer og slædehunde fra Alaska.

Projektets faglærere er de to murmalere og dekorationskunstnere Heidi Zilmer Jensen og Susan Arnild, som er nogle af Danmarks bedste på det felt. De lærer de unge den specielle murmalerteknik, som får maleriet til at virke tredimensionelt, så man forledes til at tro, at maleriet stikker ud i luften.

Flere kommer fra lokalområdet

Projektet med murmaleri er et samarbejde mellem blandt andet Århus Produktionsskole og Vejledningscentret i Gellerup, og målet er at få de unge, hvoraf flere kommer fra lokalområdet, klædt på til maleruddannelsen. Afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken og Gellerupsekretariatet er med til at sponsorere projektet.

Lige nu er de unge væk på et par ugers fortjent sommerferie, men snart genoptager de malerarbejdet, som officielt bliver afsløret ved en happening, som finder sted den 13. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.