Mange unge med etnisk baggrund kan sagtens klare en uddannelse, også på universitetet, selv om de ikke tror det.
Det fortæller Gellerup-borgeren og viceborgmester Rabih Azad-Ahmad, i en ny bog om etniske minoritetsunge i bevægelse."I Danmark er jeg født…" er en bog, som man man kan få tilsendt gratis – se nederst.
I et af afsnittene interviewes Rabih om, hvorfor han blev politisk aktiv, og hvorfor han uddannede sig som jurist.
"Da jeg gik ud af folkeskolen, havde jeg dårlige karakterer, talte ikke ret godt dansk og var lidt af en rod. Men så besluttede jeg mig for at ændre retning, og nu er jeg blevet viceborgmester. Det gør helt klart indtryk på mange. Jeg tror, at det kan have en stor indflydelse på de unge, uamnset om de drømmer om at blive ingeniør eller byrådspolitiker."
Forældre skal bakke op
Rabih Azad-Ahmad fortsætter med en appel til forældre, der ikke helt tror, at de unges drømme om uddannelse er realistiske:
"Det er vigtigt, at de bakker deres børn op og insisterer på, at de fortsætter i skolen.
Når jeg holder foredrag for unge, fortæller jeg dem, at jeg oså selv tvivlede på, om jeg kunne lære nok dansk til at gennemføre jurastudiet. Men jeg siger også, at man faktisk ikke skal være særlig klog for at klare det. Jeg er ikke særlig klog eller genial. Men man skal tro på sig selv og arbejde for det."
Rabih Azad-Ahmad vil som politiker (for Radikale Venstre) blandt andet arbejde for at forbedre skolerne:
"Så kan vi stoppe den udvikling, hvor flere og flere dropper folkeskolen til fordel for privatskoler. Vi skal have fraværsprocenten ned, og vi skal sikre, at børnene bliver dannet som hele mennesker at at gå der."
"I Danmark er jeg født…"
Trygfonden har finansieret bogen "I Danmark er jeg født… Etniske minoritetsunge i bevægelse", og den er udgivet på Frydenlund. Bogen på 435 sider er skrevet af Flemming Mikkelsen, Malene Fenger-Grøndahl og Tallat Shakoor.
Bestil bogen gratis eller download den her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.