En af Borgerportalens trofaste langdistancelæsere har i år valgt at holde ferie i vores bydel.
Vi troppede op for at få et billede af os selv.

Journalisten: Hvad hedder du og hvor bor du?
Turisten: Jeg hedder Dorthe Kristensen og bor i Holbæk.
Journalisten: Du har valgt at holde ferie i Århus Vest i år! Hvorfor?
Turisten: Jo – det startede med at dronningen jo udstiller sin kunst i Viborg, og da jeg selv har seminarieuddannelse i billedkunst, var det jo oplagt at se, hvordan hun laver sin kunst. Så min søster, som bor i Århus Vest, planlagde en rigtig ”kulturtur”.
Vi var naturligvis i Viborg, men ellers koncentrerede vi os om Århus.
Første dag cyklede vi rundt i byen for at genopfriske gammelkendte steder og heldigvis i det mest vidunderlige solskin.
På turen så jeg et frisørskilt "Ingen tidsbestilling" og ja, hvorfor ikke prøve det i en ny by. Så næste morgen: op på cyklen, ned mod byen, hen ad Jens Baggesens Vej, ind til højre og én gang til. Og det var fint, for jeg var den første.
Mødet med det fremmede
Jeg er aldrig før blevet klippet af én, der ikke er almindelig dansker, men det var en dejlig oplevelse med kaffeservering (jeg måtte ikke selv lave den).
Daniel var meget dygtig til at klippe mine krøller, og vi snakkede længe. Han fortalte meget fra sit hjemland om, hvordan mennesker bliver behandlet. Grimme ting, som vi aldrig hører noget om. Det er sådan en oplevelse, der for mig giver kulturforståelse.
Mødet med det smukke
Næste dag tog vi morgenmaden med, fandt en bænk på Brabrand Kirkegård og nød her både morgenkaffen og den flotte udsigt.
Én og anden besøgende kigge en ekstra gang efter vores lille picnic, men vi opførte os skam sømmeligt og tog selvfølgelig vores affald med, da vi gik.
Efterfølgende cyklede vi søen rundt – med mange små stop for at hvile benene, samle en fjer op, plukke hyldeblomster, ta’ et billede eller bare nyde udsigten.
Mødet med det skræmmende
Et sted, hvor der løber en å under vejen, stod vi og nød synet af heste og køer på engen og ænder og blishøns i åen. da der kom en mand og en dreng gående med en hund uden snor. "Køteren" styrtede som vanvittig frem og tilbage langs åen, så fuglene skreg og flaksede til alle sider.
Da min søster spurgte, om han ikke kunne ta´sin hund i snor, var svaret bare: ”Nej – jeg kan ikke fange den, og det er jo en jagthund, selv om det bare er en hvalp.”
Journalisten: Hvad var dit første indtryk af bydelen Herredsvang/ Århus Vest?
Turisten:
Jeg tænkte, at Trillegårdsområdet trænger til kærlighed og omsorg. Jeg syntes, området så ked ud af det.
Journalisten: Hvad ville du ønske, I havde i din hjemby?
Turisten: Jeg er et menneske, der, som min søster siger, kan koge suppe på en sten, så jeg kan selv skabe oplevelser ud af det, der er der i forvejen, så hvis jeg mangler noget eller savner oplevelser opsøger jeg dem bare. 
Journalisten: Hvad er du glad for, at I ikke har i din hjemby?
Turisten: Alle de irriterende bakker i byens gader -hi-hi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.