Tovshøjskolen opfordrer til, at muslimske børn ikke faster under ramadanen. Derfor har skolen sendt et brev ud til alle forældrene, hvori de anbefaler, at hvis børnene skal faste, så må det være i weekenderne.

"Dagene i ramadanen kan blive meget lange, svære og fyldte med problemer, hvis børnene går sultne rundt. Derfor vil vi bede jer forældre om at træne fasten i weekenderne, så børnene i hverdagene har nok energi til at få noget ud af den undervisning, der foregår på skolen," skriver skoleinspektør Jesper Lund Madsen i brevet.

Der står også i brevet, at det er vigtigt for børnene at komme i seng i ordentlig tid om aftenen.

Fra solen står op, til den går ned

Ramadanen, som er muslimernes fastemåned, er begyndt, og Tovshøjskolen i Gellerup samt Søndervangskolen i Viby syd har valgt at blande sig. Under Ramadanen faster muslimerne i de lyse timer og spiser, når solen er gået ned. 

På Søndervangskolen har man samme politik, og skoleleder Rani Hørlyck forsikrer om, at der ikke er tale om manglende respekt for religioner. "Vi respekterer forældrenes religion, men ingen er interesseret i, at en måned af skoleåret kører skolen på halvt blus," siger Rani Hørlyck til borgerportalen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.