Søndervangskolen vil ikke have, at muslimske børn faster under ramadanen. Derfor har skolen sendt et brev ud til alle forældrene, hvori de opfordrer til at elever fra 5-15 år ikke faster.

"Vi ser med bekymring på børn, der faster, og vi opfordrer til, at de ikke gør det og forbeholder os retten i en heldagsskole fra kl. 8-16 til at give sultne og uoplagte børn op til 15 år mad og drikke," står der i brevet til forældrene.

Skoleleder Rani Hørlyck fra Søndervangskolen mener ikke, at faste hører hjemme på en skole.

"Min holdning er helt grundlæggende, at børn ikke skal fast," siger Rani Hørlyck til DR nyheder.

Ramadanen, som er muslimernes fastemåned, er begyndt, og Søndervangskolen i Viby syd og Tovshøjskolen i Gellerup har valgt at blande sig. Under Ramadanen faster muslimerne i de lyse timer og spiser, når solen er gået ned.

Forældre er lettede
Skolens politik opleves, ifølge Rani Hørlyck, som en lettelse for langt de fleste forældre. I år har der ikke været reaktioner fra forældre – sidste år var hun i dialog med to forældrepar.

"Jo tydeligere vi melder ud, jo mere føler forældrene det som en rettesnor eller guideline, de kan bruge. Det kan virke meget bombastisk, men vi har gode erfaringer med, at vi påtager os ansvaret for at markere grænsen. Og vi oplever ikke, som før, at mange børn er uoplagte."
Det dog ikke et udtryk for, at skolen ikke respekterer religion. "Vi respekterer forældrenes religion, men ingen er interesseret i, at en måned af skoleåret kører skolen på halvt blus," siger Rani Hørlyck til borgerportalen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.