"Vi vil tage noget af Anholt med til Gellerupparken i næste uge. Vi vil have havet med…. Vi samler det, skyller det, tørrer det, pakker det, fragter det og pakker det ud i en lejlighed på Gudrunsvej. Det er tang, alle slags: blæretang, sukkertang, ålegræs, brede farverige tangvækster, små smalle tangfingre, salte tangplader, mangearmede slags, sortfarvede tangstrimler, sammenfiltrede tangbundter, noprede tangarter og glatte glinsende typer."
Sådan skriver en gruppe kunstnere på en blog, som kaldes Naboerne Kommer, og de mener det helt bogstaveligt. På Gellerup Museum vil der under Festugen komme til at lugte af hav og et anderledes naboskab – da nu festugens tema er Naboer.
Museet er et oplagt sted
"Gellerup Museum er et oplagt sted at undersøge begrebet nabo. Hvem er nabo til hvem, og hvad ved vi om hinanden? Gellerup Museums ambition om at ’åbne’ Gellerup for både lokale beboere og udefrakommende hænger fint sammen med dette kunstprojekt, hvor netop naboskabets facetter er i centrum," siger museumsinspektør Doron Haahr. 
Skulptør Malene Pedersen er en af kunstnerne bag nabo-projektet:
"Vi har i nogle år holdt en lille kunstfestival i fyret på Anholt. Nu vil vi opsøge et nyt møde," fortæller hun. Projektet foregår i år både på Anholt og i Gellerupparken.
"For os er mødet og naboskabet vigtigt. Mødet mellem forskellige kunstarter, mødet mellem os som kunstnere og vores publikum. Og mødet mellem et øde sted på Anholt og et tætbefolket boligområde i storbyen," uddyber Katrine Faber, skuespiller, stemmekunstner og fortæller.
Installationer, musik og fortællinger
De multikunstneriske begivenheder begyndte i fyrtårnet på Anholt lørdag den 21. august. Den dag var tårnet fyldt med installationer, musik, fortællinger, skulpturer og performances. 
Oplev kunstnernes værker den 28. og 29. august på Gellerup Museum og andre steder i Gellerupparken. 
Kunsterne er Katrine Faber (Fortællinger, sang og performance), Malene Pedersen (Skulptur og installationer), Sabine Popp (Video og installationer), Aksel Striim (Musik) og David Ramirez Gomez (Billedkunst).
Kunstnerne skriver om deres arbejde og rejsen fra Anholt til Gellerupparken på http://naboernekommer.blogspot.com.
Information
Udstillingen kan ses på Gellerup Museum lørdag den 28. og søndag den 29. august. Begge dage kl. 15-18. Gratis entré. Adresse: Gudrunsvej 16, 6. th.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.