Kvindehuset i Viby har lagt rammer til et nyt sundhedsforløb, der støttes af Århus Kommune. Forløbet, der løber over fem gange vil give kvinderne et stort kendskab til mange sundhedsrelaterede emner som f.eks. kost og livsstilssygdomme samt kvindesygdomme og prævention. Endvidere vil deltagerne få kendskab til førstehjælp.
Underviser på kurserne er lægen Purnima Kumarathas, der sidder i bestyrelsen i Kvindehuset. Purnima er ligeledes formand for Integrationsrådet i Århus Kommune.
Kunne reagere i en akut situation
”Der er flere årsager til, at vi har tænkt, at der er brug for sådan et sundhedsforløb. En af årsagerne er, at jeg i min profession som læge har oplevet, at især kvinder med anden etnisk baggrund end dansk har svært ved at forstå sygdomsbegreberne. Mange er f.eks. ikke klar over, hvad det vil sige at have sukkersyge. En anden årsag er, at jeg som læge har oplevet, at denne målgruppe også har mistet pårørende, fordi de ikke vidste, hvordan de skulle reagere i en akut livsfarlig situation, og at de f.eks. kunne ringe til 112 i sådan en situation, ” siger Purnima og fortsætter:
”Manglende viden om f.eks. tabubelagte emner er nogle gange årsagen til, at kvinder ønsker eksempelvis at få foretaget abort gang på gang, hvilket er belastende for både krop og psyke. Sagen er, at kvinderne ønsker at få hjælp, men de er oftest ikke bevidste om, hvordan de kan få hjælp, og hvem de skal henvende sig til med deres problemer og spørgsmål. Derfor tænkte jeg, at vi skulle gøre noget, da der er behov for det og der er efterspørgsel.”
Efterspørgsel
Ifølge lederen af Kvindehuset, Ann Katrin Dybdahl, har Kvindehuset valgt at lægge rammer til sundhedsforløbet, da medarbejderne har oplevet en stor interesse for emnerne sundhed, kost og motion blandt husets brugere.

”Kvinderne er meget optaget af sundhed, kost og livsstil. Især kvinder, som i forvejen deltager i vores sundhedsaktiviteter, som f.eks. gymnastik og vores madlavningskursus, hvor vi tager kvindernes egne retter og prøver på at gøre dem sundere. Derfor syntes vi, at det var en god ide, da Purnima Kumarathas foreslog sundhedsforløbet,” fortæller Ann Katrin Dybdahl.
Forskellige emner
Sundhedsforløbet vil handle om følgende emner:
Mandag den 16. august kl. 10:00 – 12:30: Kost og sundhed 1
Kostens betydning for din sundhed og indflydelse på livsstilssygdomme.
 
Mandag den 30. august kl. 10:00- 12:30: Kost og sundhed 2
Sammenhænge mellem livsstilssygdomme, motion, stress og rygning.

Tirsdag den 14. september kl. 10:00-15:00: Førstehjælp
Lær at hjælpe andre i nød. Teori og praksis.

Torsdag den 14. oktober kl. 16:00 – 21:00: Førstehjælp aftenarrangement
Lær at hjælpe andre i nød. Teori og praksis.

Torsdag den 11. november kl. 10:00 – 13:30:
Kvindekroppen og kvindesygdomme samt gode råd ved graviditet.
Tilmelding er nødvendig til Susanne på mail: frivillig@khaa.dk/ sms: 50 43 83 56

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.