Den almene bolig er en 100 år gammel opfindelse, og her i landet har den spillet en væsentlig rolle i opbyggelsen af velfærdsstaten. Bl.a. i kraft af beboerdemokratiet, der følger med, når man bor i en almen bolig. I Århus er der ca. 42.500 af slagsen, hvilket betyder, at cirka hver fjerde århusianer bor i en almen bolig.
Men hvad er egentlig en almen bolig ud over en bolig i et lejlighedskompleks, som mange nok typisk forbinder den med? Lørdag den 11. september, i ugen efter Århus Festuge, kan du få svaret, når boligforeningerne i Århus holder Åbent Hus i byens almene boliger. Dette arrangement spænder af som en bustur rundt i byen, hvor de deltagende får mulighed for at opleve og kigge indenfor i en række meget forskellige boliger.
Her kan du vælge, om du vil opleve, hvordan byens seniorboliger tager sig ud, hvordan det er at nyde udsigten fra en penthouse-lejlighed, hvordan bæredygtighed og miljø sikres i særlige almene boliger, og hvilke hemmelige haver og rum byens lejeboliger også byder på. 
Skyskrabere og økohuse
Der er i alt fire forskellige busture at vælge imellem med hver deres tema:
Bustur #1: ”+55 boliger, service og tryghed – Her kan nyde, mens andre klarer arbejdet i fællesarealet og skovler sne om vinteren…”
Bustur #2: ”Penthouse – Århus set fra oven. Du får mulighed for at komme op i flere af byens højeste huse.”
Bustur #3: ”Bæredygtighed og fremtidssikrede – Boliger med et godt indeklima og lavt energiforbrug – derfor fremtidssikrede.”
Bustur #4: ”Haver og hemmelige rum i byen – Fra intime oaser i karéer til paradisiske villahaver og en dramatisk skrånende haver.
Af eksempler på almene boligkvarterer, du kan opleve, er Klostervangen i Århus C, Gellerupparken i Brabrand og Charlottehøj i Århus V. Alle tre byder på god udsigt, især sidstnævnte med sin 15-etagers bygning. Ud over lejlighedskvarterer kan du bl.a. opleve Økohuset i Skejby, som indeholder 38 lavenergiboliger, og Villabyen i Marienlund, der med sine kønne villaer nær Riis Skov er en særlig perle i byen.
Der er afgang den 11. september kl. 10 fra Musikhuset og hjemkomst kl. 13. Tilmelding skal ske enten ved at ringe på 8734 0002 eller skrive til bustur@aabnet.dk. Læs mere om de almene boliger i Århus her eller tjek folderen om arrangementet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.