Op på bakkerne, ind i skoven, ned til søerne, ud på engene. Oplev det tidlige efterår i det spændende landskab iført løbe- eller travesko sammen med andre. Find vej efter kort og lær at løbe på rulleski.

Der er aktiviteter for alle, både de fartglade og de, som foretrækker en travetur, så der også er luft til at snakke undervejs. Den selvejende Institution Hasle Bakker har i samarbejde med en række frivillige foreninger sammensat et bredt program med gratis motion til fods.

Prøv at løbe på rulleski
Som noget nyt er der i september også tilbud om at lære at løbe på rulleski under kyndig vejledning af en af landets mest erfarne rulleskiløbere, Kaj Jensen fra Århus Skiklub.
Udover at være en fornøjelig sport i sig selv er rulleskiløb også velegnet som alternativ træning i forbindelse med løbeskader og naturligvis som forberedelse til vinterens skiløb på sne.

Find vej efter O-kort
Der er også mulighed for at lære at finde vej efter et orienteringskort. Med et kort i hånden kan man udforske nye steder udenfor de sædvanlige stier og afmærkede ruter. Rutinerede orienteringsløbere fra Århus 1900 står klar til at instruere begyndere.

Parkrun hver lørdag
Man kan også udfordre bakkerne uden kort, men iført løbesko. Hver lørdag er der motionsløb for de morgenfriske kl. 9.00. Det er Brabrand IF Motion, der står for de ugentlige 5 km Park Run med start fra Lenesvej for foden af bakkerne.

Efter løbeturen kan man nyde sin medbragte morgenkaffe og få en hyggesnak med de øvrige deltagere. På grund af det store fremmøde opfordrer arrangørerne til, at man af hensyn til tidtagningen forhåndsregistrerer sig via løbets hjemmeside: www.parkrun.org.uk/brabrand/

Vandreture og Vigør
For de der foretrækker at gå, er der fire tilbud om fælles traveture. Aarhus Fodslaw og Dansk Vandrelaug arrangerer hver en to timers vandring i naturområdet, mens Vigør har to tilbud med kortere gåture på 1,5 til 3,5 km, der især er rettet imod motionsuvante. Her tilbydes desuden konditionstest og vejledning om motion.

Tilbud til hele byen
Ved alle arrangementer serveres frugt og juice sponsoreret af Bazar Vest. ”Vi er meget glade for den indsats, som de frivillige foreninger yder for at skabe aktiviteter i bakkerne og skabe opmærksomhed for de muligheder her findes for idræt og fritidsliv.
Vi håber, at borgere fra hele byen vil tage imod tilbudene og få sig nogle gode oplevelser i den flotte natur,” siger Bent Hviid, formand for den selvejende Institution Hasle Bakker.

Se mere om tid og mødested for de enkelte arrangementer i programmet.

Yderligere oplysninger Bent Hviid, formand for Den Selvejende Institution Hasle Bakker tlf: 26 77 13 56

Nedenfor kan du se aktiviteterne for september – og

Hasle Bakker – Aktiviteter i september

  • Lørdag d. 11. september kl. 9.00: Park Run, 5 km motionsløb.
  • Søndag d. 12. september Naturens Dag
  • Lørdag d. 18. september kl. 9.00: Park Run, 5 km motionsløb.
  • Lørdag d. 18. september kl. 13.00: Orienteringsløb.
  • Onsdag d. 22. september kl. 17-19: Rulleski.
  • Lørdag d. 25. september kl. 9.00: Park Run, 5 km motionsløb.
  • Tirsdag d. 28. september kl. 10.00: Vandretur, 8-10 km.

www.haslebakker.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.