For at samle viden og inspiration til den såkaldte ghettoplan, som regeringen vil offentliggøre i oktober, var socialminister Benedikte Kjær (K) og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i dag forbi Gellerupparken.
De to ministre ankommer til Beboerhuset Tousgårdsladen om formiddagen og går straks i gang med et vidensmøde med fagfolk, repræsentanter fra Gellerupparken og lokale politikere som borgmester Nicolai Wammen (S) og viceborgmester Rabih Azad-Ahmad (R). Her er pressen forment adgang, så jeres to udsendte fra Gellerup.nu og journalisterne og fotograferne fra JP-Århus, Skræppebladet og TV2 Østjylland må vente tålmodigt.
”Der går lige fem minutter. De skal lige tisse af,” fortæller en af ministrenes presseansvarlige. Endelig kommer de ud. Socialministeren går direkte hen til den lille klynge journalister, heriblandt jeres udsendte, som har ventet uden for Laden. Hun har lige fem minutter til at svare på spørgsmål, før hele forsamlingen skal på rundtur i Gellerupparken.

Samler indtryk
Hvad er der specielt ved Gellerupparken, og hvordan adskiller den sig fra f.eks. Tingbjerg, som ministrene besøgte i går?
”Kvartererne er ikke ens. Selv når vi at gøre med udsatte områder, er der store forskelle. Det er forskellige egne, hvor der bliver lavet forskellige tiltag, taget forskellige initiativer for at integrere udsatte grupper. Derfor handler vores turné om at samle indtryk,” udtaler socialminister Benedikte Kjær.
Og udbyttet?
”Vi oplever eksempler på, hvordan man når ud til sårbare grupper. Det handler meget om lokal forankring, at initiativerne skal have opbakning fra de lokale beboere og kommunen. Det er det bedste, når man kommer ud og oplever så mange engagere mennesker,” udtrykker socialministeren.

"Det her er da ikke en ghetto"
Og så går turen ellers rundt i Gellerupparken, hvor en mindre karavane af folk bevæger sig rundt og ser fitnesslegepladsen i Toveshøj, de mange grønne områder og områderne, der bliver berørt, hvis Helhedsplanen bliver vedtaget. Susanne Larsen, leder af Frivillighedsrådet og præsident for Dansk Røde Kors, udbryder begejstret, da vi går rundt i det grønne mellem boligblokkene: ”Hvor er her smukt! Det her er da ikke en ghetto.”
Før turen går videre til Kvindehuset i Viby, hilser ministrene og resten af følget på Ahmad El-Ahmad, som er projektleder på Vejledningscentret. Han præsenterer sig selv og sit projekt og understreger vigtigheden af, at unge uddanner sig. Politikerne trykker hans hånd og bevæger sig hen imod bussen, der holder og venter på dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.