Fredag eftermiddag mødtes De Radikale og Århus vestbys hiphop-miljø. Mødet fandt sted på Rapakademiet i Bispehaven i Hasle, hvor Margrethe Vestager og Morten Østergaard, begge folketingspolitikere fra De Radikale, lagde vejen forbi for at samle indtryk… og rappe?
Når de to politikere besøgte Rapakademiet, som er et fritidstilbud for børn og unge i Århus Kommune om at arbejde professionelt med rapmusik, var de naturligvis på arbejde. Besøget var et led i deres ”Tag ansvar”-kampagne, som har ført dem ud på landsturné. Fredag den 17. september nåede den Århus.
Besøget på Rapakademiet emmede dog ikke af arbejde. Der blev rappet og pjattet. De to politikere spurgte nysgerrigt til forskellige facetter i rapmusikken og så bl.a. T.M.T.’s nye musikvideo ”Min egen vej”. Men de slap ikke for selv at komme i vælten.
Indlagt i programmet var nemlig, at de begge skulle have deres rap-debut. Og det fik de også, med lyrik skrevet af Mohammed Danial, som er elev på rapskolen i Gellerup. Selvom ingen af dem havde prøvet at rappe før, lød der roser for deres forsøg blandt de unge rappere fra Århus V og Gellerup. Men de blev dog ikke ligefrem opfordret til at droppe deres job i Folketinget og satse på rapmusikken…
Vigtigt at samle indtryk

Inden Vestager og Østergaard skulle i rapstudiet, blev der tid til at stille dem spørgsmål, kun forstærket af at Gellerup.nu’s udsendte var den eneste journalist til stede.
Hvad handler besøget her i Rapakademiet om?
”Det handler primært om blive klogere. Hvad foregår der rundt omkring? Man kan leve hele sit liv på Christiansborg, men som politikere er det vigtigt, at vi kommer ud i virkeligheden og samler indtryk,” siger Margrethe Vestager.
Morten Østergaard supplerer: ”Det handler også om, at der er brug for den gode historie. Rapakademiet er en god historie, så det kan danne modvægt til de mange negative historier, der florerer.”
Vil I kunne bruge jeres erfaringer i debatter?
”Det er ikke utænkeligt. Det er i hvert fald vigtigt at komme rundt,” fortæller Margrethe Vestager.
Man kan godt få den tanke, at besøget også handler meget om promotion og om at tiltrække vælgere?
”Man ved jo aldrig, om pressen vil være der. Vi siger ikke til os selv: ”Damn, hvis nu vi tager til Århus, kaprer vi sikkert en masse nye vælgere.” Vi er langt mere interesseret i at samle nye erfaringer,” bedyrer Margrethe Vestager. 
Lyt til radikal rap her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.