På Gellerup Bibliotek finder du et informationskontor, hvor du kan få dine spørgsmål om Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj besvaret. Det er bl.a. her, du kan gå hen, hvis du vil have svar på, hvad Helhedsplanen kommer til at betyde for din boligblok – om den vil blive revet ned eller ej. Det er også her, du kan søge svar på, hvor du kan flytte hen bagefter, hvis din bolig bliver berørt. Eller hvornår man regner med, at der vil ske fysiske forandringer i området.
I Høringsperioden, som varede fra marts til maj i år, var der run på kontoret. Beboere i Gellerup og Toveshøj søgte aktivt mod informationskontoret ifølge kommunikationskonsulent ved Århus Kommune, Trine Kyed Jansen, ofte for at få svar på ovenstående spørgsmål. Nu hvor Høringsperioden for længst er forbi, er kontoret knap så besøgt:
”Her efter sommerferien bliver kontoret mest besøgt af mennesker, der alligevel er på biblioteket. F.eks. sender Folkeinformation en del folk videre til os, når der bliver spurgt til Helhedsplanen. Vi så selvfølgelig gerne, at flere beboere kom forbi Informationskontoret,” siger Trine Kyed Jansen.
Hvad gør I for at tiltrække flere beboere?
”Lige nu slår vi ikke så meget på tromme for det, men nævner selvfølgelig kontoret i alle de sammenhænge, hvor det er relevant. Lige nu er kontoret kun bemandet om mandag, men det er planen, at det skal bemandes på fuld tid fra engang i oktober, når vedtagelserne om Helhedsplanen formentlig kommer,” fortæller Trine Kyed Jansen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.