En meget rolig periode i Gellerup/Toveshøj blev afbrudt i weekenden med to sandsynligvis påsatte brande i Toveshøj. To skure nedbrændte: først ved børnehaven ”Spiren”, derefter ved Tovshøjskolen. At brandene, der har fået stor medieopmærksomhed og endnu engang retter spotlightet mod Gellerup, opstår ud af det blå efter en fredelig periode i området, vækker en del undren hos politiet.
I tirsdagens udgave af Jyllands-Posten lufter Jens Espensen, leder af lokalpolitiet i Århus Vest, den tanke, at positive historier om Gellerup kan have en negativ effekt. At drenge med hang til ballade gerne vil leve op til deres rygte. Og at de derfor eksempelvis reagerer med bål og brand, når Morgenavisen Jyllands-Posten bringer en artikelserie med bl.a. det positive budskab, at kriminaliteten er dalet i Gellerup, som tilfældet har været for nyligt.
Til avisen understreger han dog, at intet er sikkert, og at det blot er en teori: ”Man kan kun spå om årsagen, men det er muligt, at Morgenavisen Jyllands-Postens artikelserie om ghettoer har været medvirkende til det. Drengene herude vil gerne leve op til deres rygte.”
Stemningen har været god
I Jyllands-Posten hæfter Jens Espensen sig i øvrigt ved, at stemningen i området generelt har været god på det seneste: ”Der er ikke nogen dårlig stemning i området i øjeblikket, som det har været ved tidligere ildspåsættelser som f.eks. børnehaven Viben. Vi har ikke lavet nogle razziaer eller lukket nogen hashklubber i den seneste tid, som har kunnet gøre, at de er blevet ophidsede. Så det er svært at se, hvad grunden er."
Gellerup.nu ser gerne, at læserne kommenterer på politilederens tanker: Er der noget om snakken? Og har du selv oplevet noget, der peger i samme retning?
Brug kommentarboksen her til højre på siden!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.