På fredag den 8. oktober i Foreningernes Hus inviterer IndvandrerTV fra Århus, der er Danmarks første multikulturelle tv-station, til en debataften om de nordiske multietniske mediers situation i Norge, Sverige, Finland og Danmark.
Debatten foregår i Foreningernes Hus på Nordgårdsskolen, og det er kl. 19-21. Alle er velkomne.
Den aften er der god mulighed for at få indsigt i de nordiske multietniske medier, som har stor betydning for millioner af nye nordboere.
Særlig nordisk identitet
”Den udbredte frie adgang til at ytre sig, både om politiske og om kulturelle emner, betragtes af mange som et demokratisk gode og som et forum, der i bedste fald kan bidrage til at fastholde og udvikle en særlig lokal nordisk identitet,” fortæller Rui Monteiro, der er mangeårig leder af IndvandrerTV i Århus. Og han fortæller, at der i forbindelse med arrangementet rejses spørgsmålet: Hvad er det, der gør det særlig at være en multietnisk avis, radio og tv station i Skandinavien?
Aftenen byder på oplæg ved Majoran Vivekananthan fra UTROP, der er Norges første flerkulturelle avis. Farah Rabiey fra Göteborg fortæller om Radio Noor og TV Noor, og Riitta Haapakoski fra Turku i Finland fortæller om den finske Radio Robin Hood. Endelig fortæller Rui Monteiro om Aarhus Global Media, der består af både IndvandrerTV, Radio Bazar og Børne og Ungdoms TV/BUT.
Arrangementet er støttet af Nordisk Kulturfond og Dansk Journalistforbunds Kreds 4.
Også et seminar
I tilknytning til debatmødet holder IndvandrerTV et seminar for de nordiske multikulturelle medier. Det foregår i Mediehus Århus fra den 7. -10.oktober 2010. 
Mere end 1,5 millioner mennesker i Norden har rødder udenfor de nordiske lande og, hvilke multietniske medier bruger de og har brug for? Blandt andet dette belyses på seminaret. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.