Først på dagen blev statsministeren citeret for at ville "….rive ghettoer ned….". Senere på Folketingets åbningsdag måtte Lars Løkke Rasmussen æde sine ord igen og understrege, at han ikke har tænkt sig at rydde hele boligområder, men "kun" tynde ud i dem.
Men tynde ud – det vil statsministeren. Endda for Landsbyggefondens slunkne pengekasse. Han vil gøre det 29 steder i landet, og i Århus har han kig på Gellerup/Toveshøj og Bispehaven. I alt vil regeringen rive ned ned og genhuse for en halv milliard kroner. 
I Gellerup/Toveshøj strides parterne allerede højlydt om nedrivninger. Forslaget til helhedsplanen siger, at tre blokke i Gellerupparken skal rives ned, mens tre andre skal tilpasses. Men beboerne  siger, at der kun skal rives ned, hvis det er absolut nødvendigt af hensyn til eksempelvis en bygade.
Men nu risikerer beboerne, at hvis helhedsplanen afvises lokalt, kommer Lars Løkke med sine ministerielle bulldozere. 
Bispehaven er ellers tip-top
Det kan undre mere, at Bispehaven også er i skudlinjen i regeringens politiske udspil. I 2007 blev der investeret 380 mio. kr. i en omfattende renovering, og den boligsociale indsats var også med til at vende en negativ udvikling, så området forsvandt fra den sociale ghettoliste. 
At Bispehaven nu figurerer på listen igen, skyldes hovedsageligt den øgede arbejdsløshed som følge af finanskrisen. 
Se Berlingske Tidendes google-kort over de ghettoområder, som Socialministeriet har udpeget, og hvor der kan blive tale om at rive ned. Klik på hver enkelt nål og læs statistiske oplysninger. 
Gellerup-Toveshøj: 

  • Indvandrere og efterkommere udgør 83,7% af alle beboere
  • Uden tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarked: 53,2%
  • Dømte pr. 10.000 indbyggere: 321 

Bispehaven:

  • Indvandrere og efterkommere: 68,6%
  • Uden tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarked: 43,3%
  • Dømte pr. 10.000 indbyggere: 279

Definitionen på en ghetto: (Grænseværdi=) (50 pct.) (40 pct.) (270 dømte)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.