Bliver der bygget en moské i Gellerup? Det har længe været spørgsmålet. Og selv efter at Helhedsplanen er tegnet af arkitekterne og nu bare venter på at blive vedtaget eller nedstemt, er spørgsmålet mere uafklaret, end det har været længe.
Moskéspørgsmålet er det mest omtalte emne i høringerne om Helhedsplanen, som kommunen for nylig har offentliggjort. 54 høringssvar giver udtryk for ønsket om en moské i Gellerup, mens to er imod moskéen. 37 ser specifikt gerne, at der bliver bygget en moské syd for Globus1, som der længe har været forhandlinger om mellem Århus Kommune, Foreningen for Moské og Islamisk Center og Brabrand Boligforening.
Frustration over manglende moské
Flere høringer giver også udtryk for frustration over, at en moské ikke er en del af Helhedsplanen. Et svar pr sms lyder: ”Vi blev lovet, at vi kunne bygge en moské ved Globus 1, hvorfor er den ikke med i planen?” Mens et andet udtrykker: ”Hvis I var os, ville I da ikke føle, at I blev snydt? 10 års arbejde for en moske forkastet med et pennestrøg – hvor meget er demokratiet værd, hvis magthaverne kan gradbøje et ja, så det kan blive til et nej. VI FØLER OS SNYDT FOR EN MOSKE SYD FOR GLOBUS 1.
Et tredje ser fraværet af en moské i planen som et led i den ”udrensningsplan”, som vedkommende mener, bliver lagt ned over Gellerup, hvor det handler om udskifte beboere med indvandrerbaggrund med beboere med gennemsnitlig, etnisk dansk baggrund.
Ifølge kommunen holdes muligheden for en moské dog åben, selvom den ikke vil love noget: "Der angives i dispositionsplanen ikke konkrete steder, hvor der er mulighed for at opføre en moské og et islamisk kulturcenter. Dette betyder dog ikke, at det ikke er muligt at etablere en moské i området," som der står på side 7 i gennemgangen af høringerne.
Din holdning?
Hvad er din holdning til moskéspørgsmålet, og synes du, den bør være en defineret del af Helhedsplanen? Brug kommentarfunktionen til højre.
Borgerportalen Gellerup.nu vil i de kommende uger sætte fokus på moskéen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.