Et nyt hold medarbejdere fra HotSpot er på gaden i de socialt udsatte boligområder i Århus for at skabe tryghed og for at få unge væk fra kriminalitet og ballade.
Indsatsen varetages af HotSpotcentret under Århus Kommunes Socialforvaltning, og den foregår i Gellerup/Toveshøj, Bispehaven og Herredsvang. De nye gadeplansmedarbejdere var første gang på gaden, da der for nylig var problemer med påsatte brande i Gellerup. Medarbejderne blev positivt modtaget i området.
”Vi går på gaden efter klokken 17, når der ikke er så mange andre socialarbejdere i gadebilledet længere,” siger Jannie Brogaard, koordinator i Gellerup/Toveshøj.
Lærer de unge at kende
Arbejdet handler i høj grad om at skabe tryghed i boligområderne. Det skal ske i samarbejde med opsøgende medarbejdere fra Børn og Unge, med lokale foreninger, boligforeningerne, politiet og Youth Offending Team (YOT). I starten er det vigtigt at komme ud i boligområderne, få kontakt til de unge og lære dem at kende. Det er desuden vigtigt at lytte til de lokale beboeres problemer, og finde løsninger på disse.
”Vi vil meget gerne have de unge inddraget gennem aktiviteter som fodbold, klatring eller andet i områdets foreninger,” siger Charlotte Holkjær, koordinator i Herredsvang.
De nye gadeplansmedarbejdere har alle erfaring i at arbejde med unge. De går ud i boligområderne to og to, og de vil altid vurdere hver situation, de kommer ud i. Hvis der bliver behov for det, tilkalder de politiet.
”Det er vigtigt, at de få uromagere ikke får lov til at ødelægge det for de mange beboere i områderne, der bare gerne vil leve en rolig og tryg tilværelse i deres boligområde. Derfor er det en god og vigtig indsats, som gadeplansmedarbejderne fra HotSpotcentret leverer,” siger socialrådmand Hans Halvorsen.
Gadeplansarbejdet løber foreløbigt over fire år for knap 24 millioner kroner fra SATS-midlerne. Det er en del af HotSpotcentrets bydækkende indsats.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.